zaterdag 14 mei 2011

Preekschetsen over 1 Thessalonicenzen

Ik ben deze weken bezig met een serie preekschetsen over de 1ste brief van Paulus aan de gemeente in Thessalonica. Die brief schreef hij rond 52 na Chr. Ongeveer 20 jaar na de dood en opstanding van Jezus. Wat Paulus aan die jonge kerk schreef was dus allemaal nog heel verifieerbaar.

Op mijn website kan je de link naar deze schetsen vinden. En nee, je hoeft me niet te citeren :-)

2 opmerkingen:

Paul Miller zei

Dat is het bijbelboek van m'n allereerste bijbelstudie op een YfC-achtige kring. We gebruikten daarbij het commentaar van Ds. M.R. van den Berg. Het prijkt nog steeds prominent in mijn boekenkast.

Goeie ouwe tijd. Op mijn huidige kring van Xrds. lezen we alleen uit de bijbel. Paradoxaal genoeg ervaar ik dat als een verarming. Ga dan ook niet uitleggen, denk ik dan. Of gewoon lezen en 'genieten' zoals het Woord valt; dat kan meestal niet goed in een groep. Of op z'n minst met één goed commentaar erbij en vervolgens lekker debatteren.
Ben ik nu nostalgisch ouderwets? Hoe doen jullie dat soort dingen eigenijk in Egypte? Groepsgewijs bedoel ik; in Church?

Jos M. Strengholt zei

Groepsgewijs? ik denk dat in de kerk waar ik momenteel werk - kathedraal - de enige bijbelstudiegroepen worden georganiseerd die er zijn in anglikaanse kerken in Egypte, Onlangs heeft bisschop de priesters vermaand en gezegd dat elke kerk zo'n groep moet beginnen. Braaf is een aantal meteen begonnen - en het beviel ze goed.

Mooi is dat he? het gaat zo zwak - dus valt er veel te verbeteren!