woensdag 25 mei 2011

17 nieuwe piramides in Egypte ontdekt... en meer

17 nieuwe piramides, 1.000 graven en 3.000 nederzettingen zijn in Egypte ontdekt, dankzij satelliettechnologie en infraroodfoto's die zijn gemaakt onder leiding van een laboratorium in Birmingham, Alabama (USA). Mooi dat geld van NASA op deze manier nuttig is gebruikt. De satellieten die de fotos maakten zweven 700 km boven de aarde en kunnen een voorwerp van een meter groot herkenbaar fotograferen.

Het gaat om faraonische oudheden die onder het zand zijn bedolven maar die dankzij infraroodtechnologie zichtbaar zijn gemaakt. Dr Sarah Parcak (foto), Professor in Archeologie aan de University of Alabama en een vooraanstaande Egyptologe was verantwoordelijk voor dit project en is verbaasd over hoeveel ze met haar team heeft kunnen vinden.

BBC doet uitgebreid verslag van deze enorme groei in kennis van de Egyptische oudheid op de BBC-website.

2 opmerkingen:

Walter M. van der Wolf zei

Hoi Jos,

Aha, dan kun je je toekomstige gasten nog eens ergens mee naar toe nemen... :-)

Grtz,
Walter

Effe een tip: target_blank (= openen in een nieuw venster) je links in je stukjes en in je menu's. Dat verhoogt de leesbaarheid (vind ik)... ;-)

gert zei

Wel beroerd in dit verband dat de toeristen voorlopig voor onbepaalde tijd massaal wegblijven.
Daarom zet ik ook grote ????? bij deze zg.ontdekkingen,gewoon een lokkertje.

Wel een waarheid als een koe is de prachtige uitspraak die Bibbi Netanyahu deed in het Am.congres..."Het enigste land waar de arabier vrij is,is in Israel/de Joodse staat".
Er was heeeel veeeel applaus voor hem.De linkse staatsomroep zwijgt weer in alle talen.
Jos trouwens ook,eg jammer.