zondag 8 mei 2011

'Egypte gaat naar de hel'

Buiten de St Mina kerk in Imbaba (Cairo) die gisteren in brand ging en waar 10 (o nee, nu 11) doden en 186 (ehh volgens laatste gegevens 210) gewonden vielen bij gevechten tegen de Kopten, staan mensen de 'revolutie' van 25 januari te vervloeken. 'Egypte gaat naar de hel'. Sinds de volksopstand tegen het regime is de veiligheid van de Kopten beduidend in gevaar. Premier Essam Sharraf zou vandaag naar de Arabische Golf vliegen maar besloot thuis te blijven voor een extra bijeenkomst van het kabinet vanwege de ernst van de toestand.

Salafisten zijn uit hun holen gekomen en schromen er niet voor om te moorden; daarmee menen ze Allah een grote dienst te bewijzen. En het leger en de politie? Traag als altijd waren ze er gisteravond pas bij toen het al te laat was. En terwijl vroeger in elk geval een paar politiemannen kerken bewaakten, is die goede oude tijd lang voorbij.

Wel heeft het leger zojuist bekend gemaakt dat naar aanleiding van de aanval op de kerk gisteren 190 mensen zijn gearresteerd. Die zullen naar militair recht worden berecht, is meegedeeld. Dat is knap beroerd voor die lui, maar als je van een rattenplaag af wilt moet je soms onprettige middelen gebruiken die je in normale omstandigheden afkeurt.

16 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos natuurlijk niet het belangrijkste in het licht van de zoveelste moslimterreurdaad tegen christenen na het aanbreken van deze ozo mooie arablente,maar is je boek nu nog wel up to date?


"Egypte is/gaat naar de hel" is trouwens wel een mooie titel voor een vervolg boek.

Fijn trouwens dat je nu al spreekt over de goeie ouwe tijd,beter laat dan nooit.

Jos M. Strengholt zei

Je hebt mijn boek niet gelezen geloof ik? Dan zou je dit niet schrijven.

gert zei

Hoi Jos,nee,ik heb grote moeite met de titel van je boek zoals je weet.Ik ben er trouwens nog steeds niet uit wie dat daar zegt "Egypte mijn volk".Daarnaast had je in diverse optreden in de media behoorlijk veel vertrouwen in de arab lente,tenminste zo kwam je op mij over.
Maar by the way sommige auteurs geven vooral na een denderende eerste druk verkoop,soms wat exemplaren van een 2e druk aan hun kennissen.Ik wil dan wel een royale gift overmaken aan een of ander goed doel.


Jos,wist je trouwens dat er in Nigeria 288 kerken door moslims zijn afgefikt?Daar valt Egypte dan weer bij in het niet natuurlijk.
http://www.persecution.org/2011/05/02/muslim-mobs-burn-down-288-churches-kill-hundreds-in-nigeria/

Vanochtend sprak br.Maarten Ezinga bij ons over Rom.8..ondanks het lijden uitzien naar de heerlijkheid die komt..makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

Anoniem zei

@Gert, lees eerst eens iets voordat je commentaar geeft op andermans werk, dat zou je sieren... Verder is 'Egypte, mijn volk' een rechtstreeks citaat van God zelf in Jesaja 19, ook vrij eenvoudig op te zoeken. Succes met lezen... ;)
Remco

gert zei

Hoi Remco,daar ligt nu juist m'n moeite dat nota-bene Jos die als het om Israel hét volk van God bij uitstek gaat het Joodse volk van nu gelijk stelt met bv.de Belgen of de Japanners,niet meer of minder,geen aparte status dus.

Voor Israel heeft hij alle geloof als apart gezet volk van God,waar God nog een byzonder plan mee heeft weg-getheologiseerd,maar voor Egypte is er in zijn ogen nog wel die apparte status.Theologisch is dat dus zeer selektief.Vandaar mijn verontwaardiging!

En verder geef/gaf ik geen commentaar op de inhoud van Jos z'n boek,enkel op de titel van het boek gelet dus op Jos z'n bovengenoemde theologische visie.

Jos M. Strengholt zei

ik ben trouwens benieuwd wat Remco van de inhoud van dat boekje vond.

Remco zei

@Jos, Ik moet bekennen dat ik het nog niet helemaal heb gelezen, alleen stukken hier en daar. Het moet er binnenkort van komen :)

@Gert, ik vind zelf wel dat Israel een speciale plek heeft (en zal hebben in de eindtijd waar we toch steeds dichterbij komen). Ook voor Egypte zal een verdere vervulling van Bijbels profetieen nog gaan spelen, met als hoogtepunt dat heel Egypte tot geloof zal gaan komen. Tot die tijd nog een hele hoop drama vrees ik...

daniella van den akker zei

ik vind het lovenswaardig dat de heer Strengholt vertrouwen blijft uitspreken in de arabische lente, zonder hoop blijft er niets over. Ik verkeer in een moslimomgeving in Egypte en iedereen die ik ken vindt het verschrikkelijk wat er momenteel gebeurt tussen christenen en moslims, het zijn onbeheersbare krachten, het werkt verlammend. Daniella, Cairo

Jos M. Strengholt zei

eh mijn hoop is niet op arabische lente of zo hoor... daar ben ik niet zo hoopvol over.

daniella van den akker zei

o jammer dan heb ik u toch verkeerd begrepen, kijkt u ook egyptische televisie, momenteel een interessante discussie op dream 2, groet, Daniella

Jos M. Strengholt zei

o, het wordt hier vast wel democratischer hoor. Maar wel ten kosten van de Kopten. Moslims zeggen graag hoe goed ze voor hun minderheden zorgen. maar wie beschermt ze als ze weer eens in problemen zijn? Kalaam Fadi.

daniella van den akker zei

hopelijk de politie als ze weer op krachten zijn, en de demonstratie bij de televisie was ook hoopvol

Cowboy zei

There are few thousands of Copts at the TV building on the Kornich right now. When I tried to go there after work today I saw teenagers throwing stones and glass bottles at the demonstrates, so I waited for a while and then left. In the same program that Daniella was taking about they said that there are few hundred Muslim people from Boulak are prepared to head to Masbero to attack the copts demonstrates now. Things just going in the direction we have predicted from day 1. Sah ya Jos?

daniella van den akker zei

you didn't hear what the people who live in Imbaba said? I can't blame anyone for losing faith in a change for the better but its better to think positive than alle the time trying to prove that your prophecy is being fullfilled. let us pray for eachother, God bless you all, Daniella, Cairo

Alex zei

tjonge gert, wat heb jij last van tunnelvisie. of eigenlijk helemaal geen visie. jammer dat je zo ontzettend eenzijdig naar het volk van God kijkt. daarnaast heb ik Jos voornamelijk kritisch horen spreken over de gang van zaken in Egypte.

Anoniem zei

misschien kunnen we ipv zo kritisch en negatief op elkaar te reageren beter de pc uitzetten en tijd van gebed nemen??