woensdag 25 mei 2011

Nazi-partij in oprichting in Egypte

Een linkse nieuwswebsite in Egypte, al-Badiel, meldt vandaag dat in Egypte een nazi-partij in oprichting is. Die partij zou ‘moderne parameters’ hebben. Een van de oprichters is Emad Abdel Sattar; die denkt bekende Egyptenaren bij zijn partij te kunnen betrekken.

De partij, die wellicht de Egyptische Nazi Partij gaat heten, wil alle macht in Egypte aan de president geven. Geen gebeuzel dus met parlement en zo.

Volgens Sattar wordt naar de geschikte kandidaat gezocht. Er zijn intussen twee Facebook-paginas met de naam Egyptische Nazi Partij. Sattar zegt dat het ledental van de partij snel groeit. De partij heeft een plan om Egypte in een jaar te onttwikkelen, zegt Sattar, die zich afzet tegen de ‘gemarginaliseerde liberale partijen die net dode lichamen zijn.’

De oprichting van de Nazi-partij zou een reactie zijn op de groei van islamistische bewegingen en de aanvallen op kerken en moskeeen, alsook de toenemende criminaliteit.
Bron: alMasryalYoum

3 opmerkingen:

Remco zei

ha die Jos... je boek uit sinds vorige week. Bekend maar ook wat nieuwe dingen. Op naar de volgende. Het geld nog even meegegeven met Adrienne omdat het er niet van gekomen was om het op je buro te laten liggen - maar je had het blijkbaar niet gemist :)

Likoed Nederland zei

Wat is het verschil met de Moslim Broederschap?

Die heeft toch ook al sterk nazistische invloeden.

Anoniem zei

Sinds de onbenullen de macht in Nederland hebben overgenomen, heeft de democratie zich hier nou niet bepaald van zijn beste zijde laten zien. Onze democratie is de laatste decennia duidelijk vooral een brevet van onvermogen en verkeerde beslissingen geweest. In Egypte is dat waarschijnlijk nog erger dan hier.

Een gekozen dictatuur gaat in zulke gevallen een alternatief worden. Voorwaarde voor een succesvolle dictatuur is de kwaliteit van het leiderschap. En daar zijn de meeste mensen zo vrezelijk bang voor, dat we de verkeerde kiezen, zoals Adolf Hitler. Wel, Hitler heeft in feite zichzelf gekozen omdat de bevolking niet meer in staat was een keuze te maken.

Op dit moment leven we weer in z'n tijd met een machts vacuüm. En zie hoe de dictatuur weer aan onze deur klopt, van de linkse kerk, het koninklijk huis, de rechterlijke macht tot aan het islamisme. Ik ben persoonlijk van mening dat een dictatuur niet slecht hoeft ze zijn, mits de dictator maar over de juiste eigenschappen beschikt en zijn wortels diep in onze Westerse beschaving heeft.

Het is altijd beter de dictator zelf te kiezen, dan door hem gekozen te worden. Onze democratie heeft duidelijk nieuwe inspiratie nodig en waar kan het die nu beter op doen dan juist onder een dictatuur?