dinsdag 3 augustus 2010

Lang leve kroonprins Willem-Alexander

In een democratie heb je het nadeel dat voor elke domheid die onze bestuurders begaan, we uiteindelijk zelf de verantwoording dragen. Per slot van rekening kozen wij die sukkels zelf. Leve de oude monarchie. Toen kon je tenminste iemand de schuld geven van de ellende in de wereld! Nu we, als ware democraten, zelf de volle verantwoording dragen, geven we liever God de schuld van alles, en dus geloven we niet in Hem die we de schuld geven.

In de goede oude tijd zou koningin Beatrix alle schuld hebben voor de regering die we zullen krijgen. Toen had onze koningin nog macht. Dat is natuurlijk niet meer zo, we hebben zelf voor de puinhoop gezorgd door zo massaal beroerd te stemmen.

Dus wat hebben we nog aan ons koningshuis? Moet je denken, Willem-Alexander op de troon over een jaar of wat. Leuk voor ansichtkaarten, defilés, en voor de koningshuiselijke diehards van de SGP.

Maar nog altijd liever ons koningshuis, dan dat van de United Kingdom. Die oude dame op de troon doet het best, maar stel je voor dat haar zoon Charles, Prince of Wales, het over zal nemen. Een onverbeterlijke domoor die meent dat hij de wereld moet redden. Prince Charles zei van de week dat hij gelooft dat hij op aarde is geplaatst, en in het bijzonder als toekomstig vorst van de UK ‘met een doel’. Dat doel? De wereld redden:
I can only somehow imagine that I find myself being born into this position for a purpose. I don’t want my grandchildren or yours to come along and say to me, “Why the hell didn’t you come and do something about this? You knew what the problem was”. That is what motivates me. I wanted to express something in the outer world that I feel inside... We seem to have lost that understanding of the whole of nature and the universe as a living entity.

Prince Charles. Redder van de Wereld, geboren met een Doel. Wij in Nederland hebben tenminste een vent die normaal uit zijn dak gaat bij schaatsen en voetbal, een frisse leuke vent die gered is omdat hij een sublieme Argentijnse schone scoorde. Geef mij maar onze eigen Heineken-prins, onze Oranje-boven normale jongen-zonder-pretenties. Onze eigen Koning Willem-Alexander. In London zitten ze opgescheept met Prince Charles. Dat zijn moeder 125 jaar oude worde!

Bron: The Guardian

2 opmerkingen:

John Miller zei

I lost you.
Ben je nou cynisch of serieus? Gezien je laatste bede, vast het eerste, want wie wenst zijn naaste nou toe 125 oud te worden :-)

John Miller zei

Beatrix heeft ook zo'n roepingsgevoel hoor. En alle SGP prominenten trouwens ook. Daar heb ik je ooit nog dat krantenknipsel over gestuurd.
Kijk, de wereld is 'a lost case', daar is niets tegendraads aan. Maar beetje redden wat er te redden valt, is dat geen nobel streven? Een duurzame verplichting? Hoe noemde het CDA dat ook alweer: rentenieren, solidaridad, gerechtenstijd en brood met kaas, zoiets...