maandag 2 augustus 2010

Florence, Anglicanen, en prima Boboli hotel

Wie in Florence, Italië, op vakantie gaat, moet beslist overwegen om op zondagmorgen naar de Engelstalige Anglicaanse hoogkerkelijke dienst van St Mark’ op Via Maggio te gaan. (foto links) We werden getrakteerd op een mooie preek, na de dienst waren er 'refreshments' (koffie, wijn, wijn, wijn) en de dienst was mooi hoogkerkelijk, met de nodige smells and bells zonder opsmuk.

Je zit daar dicht in het centrum van de stad, op een steenworp van de Ponte Vecchio. St Mark heeft een prachtige kerk met erboven supermooie appartementen voor wie een paar dagen in de stad wil verblijven zonder helemaal blut te zijn. Zie de website van St Mark hier. Ooit was dit een prive-kapel van de Medici's, aldus kunsthistorica Stephanie Strengholt.(foto rechts)

Heel dicht daarbij ligt het hotel waar wij een nacht verbleven – gekozen om zijn lage prijs. Het hotel Boboliligt vlakbij diezelfe St Mark, maar dan aan de Via Romana, op maar 300 meter van diezelfde Ponte Vecchio. Ik kon mijn oren niet geloven toen ik boekte: 74 Euro voor een 4-persoonskamer inclusief ontbijt. Het hotel was eenvoudig, het ontbijt was eenvoudig, de kamer was beslist prima voor deze prijs. En douche en toilet bij de eigen kamer. Zeer aan te bevelen voor wie goedkoop een paar dagen in Florence wil zijn.

En wat een stad... heerlijk. Vele vierkante kilometers kunst, schoonheid, oudheid. Hier moet ik wekenlang dwalen en zitten en kijken.4 opmerkingen:

John Miller zei

Mijnheer Knevel, die van de televisie, twitterde vorige week dat-tie op dat pleintje zat: Ponte Vecchio (?). Anyway, Google heeft daar toevallig streetview (360 graden) en ik maar opscheppen tegen mijn twee treinvriendinnen dat ik die week in Florence was geweest. Wat wil nou het geval: gingen ze beiden naar Italië op vakantie: Toscane en Umbrië; en stond Florence op het programma...
Ach, voor een volgende keer weet ik nu in ieder hoe ik betaalbaar kan overnachten, waarvoor dank Jos.

Jos M. Strengholt zei

Met mijn tip van een goedkoop hotel kan deze vreugde ook jou ten deel vallen. Je zag mijn tip voor het Hotel Boboli. Die Ponte is een brug, de oude brug.

John Miller zei

O ja, ponte is brug. Nou ja, dat pleintje met die blote mijnheer op het fontein. Ben beetje cultuurbarbaar, sorry.
Misschien volgend jaar. Dit jaar gaan we efkens naar de Duitse Eifel en stadjes als Trier en Monschau bekijken. Ook leuk.
Hopelijk hebben ze daar niet net een vulkaanuitbarsting als wij er zijn...

Jos M. Strengholt zei

Dat pleintje met die blote meneer? Miller, elk plein daar heeft wel zo'n blote man. Niet met je dochters bezoeken.