zaterdag 28 augustus 2010

Ds Marten de Vries over het gevaar van de Islam

Vannmorgen schudt Ds Marten de Vries het stof van zijn voeten in een artikel in het Nederlands Dagblad. Waard om HIER te lezen. Hier vast een voorproefje.
Niet alleen de christenpoliticus Gert-Jan Segers ('Ben ik een politiek correcte lafaard?', Nederlands Dagblad 26 augustus), maar (onder vele anderen) val ook ik onder de strenge oordelen van Ben Kok. Deze (zelfbenoemde) 'joods-christelijke' pastor uit Amersfoort beschouwde het zelfs als zijn plicht om de kerkelijke organisatie waarvoor ik werk tegen mij te waarschuwen. Ik zou door mijn ambivalente benadering van de islam Jezus verloochenen, de gevaren van de islamitische ideologie ontkennen of bagatelliseren. Dit alles blijkens publicaties en het feit dat ik als spreker participeer op bijeenkomsten die door moslims georganiseerd zijn.

Ondanks mijn aandringen heeft de man nooit moeite gedaan om bij moslims die mij kennen een en ander te checken, en zo te horen dat het eerder zo is dat ik geen blad voor de mond neem. Ik distantieer me bij dezen van Kok.

5 opmerkingen:

ben kok (joods-chr.pastor) zei

Beste Marten de Vries,
Ik heb je herhaaldelijk gevraagd om een gesprek, zelfs via het bestuur van de stichting waar je voor werkt, MAR (Missionaire Arbeid Rijnmond van Geref.Kerken Vrijgemaakt).
Dat wilde je niet.
Je hebt in de cursus die je met Gert Jan Segers geeft een avond gehad over het onderwerp "dezelfde God in Bijbel en koran"
Omdat ik me niet kon vrijmaken daarvoor, heb ik je later om een verslag van jouw behandeling van dit onderwerp gevraagd, maar dat kon weer niet, omdat dit later in boekvorm moet verschijnen.
Een smoes, want de avond was openbaar en als ik wel had gekund, had ik het antwoord gehad,in al zijn vaagheid waarschijnlijk, maar dan toch een antwoord.
Tot zolang begrijp ik, dat je het op "dezelfde God" houdt, wat ik Godslasterlijk vind.
Belachelijk om te stellen, dat ik het antwoord bij moslims moet gaan halen; je kunt uitstekend zelf antwoorden lijkt me.
Dus spreek je hier even uit op dit punt, dan weten we wat we aan elkaar hebben.
Kun je onze verklaring ondertekenen of niet en zo nee , waarom niet?
En dat dan los van de politieke steun voor de zuiverheid van het onderwerp.
Geef es commentaar op de verklaring, zowel Jos als Gert Jan als jij zijn zo deskundig, maar ik heb nog nergens een inhoudelijk antwoord gezien.
Zie de verklaring en ondertekenaars op http://torayeshua.nl/cms/?p=1185
Zie uit naar je antwoorden op :
-wel of niet dezelfde God in koran en Bijbel
-inhoudelijk commentaar voornoemde verklaring.
Dat is sterker dan een beetje de belededigde onschuld uit te hangen.
Shabbath shalom,
Ben Kok (joods-chr.pastor)
www.tora-yeshua.nl

Johan van den Berg zei

@Ben, Ben

Wat een latente agressie in je reactie op de evenwichtige bijdrage van collega Marten de Vries.

Opnieuw: wie bepaalt of het wel of niet over dezelfde God gaat: de belijders van de islam of hun tegenstanders (zoals jij)?
Wie bepaalt of de God die jij dient de God van Abraham, Izaak en Jacob is? Jij of een jood die zegt dat jij in drie goden gelooft en Jezus van Nazareth verafgoodt?

Ik heb in Cairo van Rev. Harold Vogelaar geleerd "dat mensen de Heilige Geest liever geloven wanneer Hij door hun eigen mond spreekt, dan wanneer Hij door de mond van anderen spreekt".

Mijn conclusie is dat jij ook tot dat soort mensen behoort. Wat een ander ook tegen jouw redeneringen inbrengt, je draait het steeds weer zo dat de ander in het beklaagdenbankje komt en Ben Kok bij God op schoot.

Dan hoeft er ook niet verder gesproken te worden en is elk gesprek (wat heet gesprek...) met jou vergeefse moeite en verspilde energie.

Aangezien ik echter niet vies ben van een beetje ledigheid ben je bij dezen van harte uitgenodigd om eens bij mij op de koffie te komen!

Edwin zei

Wat raar toch dat diverse mensen die normaal gesproken graag debatteren niet met Ben Kok (meer) willen praten. Nu pastor Marten ook al niet meer...

En het is nog wel zo'n evenwichtige, gedreven man, die geheel niet eenzijdig is of stokpaardjes berijdt en altijd erg openstaat voor nieuwe ideeen.

ben kok (joods-chr.pastor) zei

@Johan,
Beste Johan,
Als je een gesprek met mij ziet als"het verdrijven van ledigheid", geeft dat te denken.
En,zoals je weet, ledigheid is des duivels oorkussen, dus je voorstel is kansloos.
Maar: als je gewoon zou kunnen zeggen, dat het zinvol is , dat we als gelijkwaardige mensen, hopelijk zelfs als gelijkwaardige broeders in Christus, een gesprek kunnen hebben, dan graag.
Zie je telefoonnummer in het laatste geval tegemoet op www.tora-yeshua.nl, dan spreken we af.
Shalom,
Ben

@Edwin: mensen, die zelfs een eerste gesprek weigeren, hebben doorgaans ongelijk en dat weten ze diep in hun hart.
Jos en Marten vinden de koranafgod dezelfde als onze Vader in de hemel, zij het afwijkend beschreven.
Dat is Godslastering en dat weten ze, maar ja, om dat te erkennen, valt niet mee blijkbaar, gezien hun vage of foute antwoorden op internet daarover.
En dat is dus de reden, dat ze zelfs geen eerste gesprek willen.
Weet je dat ook weer.
Shalom, (jij bent net als Johan welkom om een afspraak te maken, dan kun je daarna wellicht een mening vormen)
Ben

anton_van_wamelen zei

Als je beseft dat Ishmael een halfbroer was van Isaac, dan weet je dat de fanatieke Islamieten verkeerd bezig zijn, meer hoeven wij er niet aan toe te voegen