donderdag 7 juli 2011

Khaled Saied werd WEL vermoord. Grafische foto.

Egypte's lijkschouwer, Ayman Fawda, heeft het lichaam van Khaled Saied onderzocht. Hij heeft geconcludeerd dat Khaled is vermoord. Dat is een conclusie waar je niet noodzakelijk de Egyptische Hogeschool voor Lijkschouwers voor hoeft te hebben gevolgd, als je de fotos ziet van Khaled voor en na zijn heengaan. Ter info, de foto hiernaast is van voor. De foto onderaan dit bericht is van erna. Maar dat kon u wellicht ook zelf verzinnen.

De moord op Khaled Saied in Alexandrie in 2010 was een van de belangrijke aanleidingen voor de opstand van 25 januari 2011 die zorgde dat president Moebarak het veld moest ruimen. De lijkschouwer die in 2010 het lichaam van Khaled onderzocht, constateerde dat hij was overleden doordat hij een zakje met hasj zou hebben willen inslikken; hij zou erin zijn gestikt. In mei werd deze Ahmed al-Sebaie ontslagen omdat duidelijk werd dat hij nogal corrupt was. Eigenaardig dat het zolang duurde voor het regime dat door had.

Ayman Fawda, de onlangs aangestelde Lijkschouwer Supreme, heeft laten weten dat Khaled is vermoord en dat de hasj daarna in zijn keel is geduwd. Dagblad al-Shoroek meldt dit vandaag op Facebook, zonder verder details te geven.

Nu formeel is vastgesteld dat Khaled is vermoord, kan de rechtszaak tegen de twee politiemannen die hem in elkaar sloegen, voortgang vinden. Die zouden Khaled om zeep hebben geholpen omdat hij een filmpje maakte van een drugsdeal waarbij die twee politiemannen betrokken waren.

Ik schreef vorig jaar al over de schande van deze zaak.

Als ik nalees wat ik hierover op 13 juni 2010 schreef, had ik toch meer profetische gaven dan ik mezelf doorgaans toedicht. Ik schreef:

In Alexandrië en Cairo wordt de afgelopen dagen gedemonstreerd tegen de overheid die de zaak in de doofpot probeert te stoppen. Demonstreren wordt in Egypte doorgaans ook hardhandig tegengewerkt door de politie, maar dat lijkt de bevolking in toenemende mate niet meer tegen te houden. Velen zijn de situatie onder deze dictatuur meer dan zat.

Nou, 7 maanden later, in januari 2011 barstte dus de bom.

Geen opmerkingen: