maandag 4 juli 2011

Gaat Egypte die moordenaars ooit straffen?

Ook vandaag was er weer zo'n geval van onrecht. Het gerechtshof in Cairo berechtte een aantal aangeklaagden uit Suez - waar tijdens de Egyptische opstand hard werd gevochten en waarbij veel doden vielen. De rechtbank besloot dat de 14 verdachten moesten worden vrijgelaten op borgtocht - tegen betaling van 10.000 pond. Dat is 1200 euro. Hun zaak is tot 14 september verdaagd. En dan zien we wel weer verder he?

Boze familieleden van vermoorde jongens dwongen de veiligheidspolitie de rechtzaal te ontruimen. De kans op gevechten was te groot. De vorige chef van de politie in Suez, 9 politiemannen en een zakenman met diens drie zonen werden zo op vrije voeten gesteld.

Diverse andere rechtszaken zijn ook al tot september verdaagd. Laat dan nu toevallig de maand van verkiezingen zijn. De kans dat deze zaken dan opnieuw worden uitgesteld is levensgroot. En ook dat het nieuw gekozen parlement zorgt dat allerlei lui amnestie krijgen om de een of andere reden. En hoe moeilijk is het voor de verdachten die nu op vrij voeten zijn, om Egypte op tijd te verlaten?

Geen wonder dat de familieleden van slachtoffers ziedend zijn.
Met dank aan AlMasryAlYoum

Geen opmerkingen: