woensdag 1 juni 2011

Amos Gilad is in Cairo voor overleg... Hamas?

Amos Gilad (foto), voorzitter van het Diplomatieke Veiligheidsbureau van het Israelische ministerie van defensie is vanmorgen in Cairo geland. Over een paar uur zal hij naar Israel terugvliegen. Hij zal besprekingen voeren met het Egyptische leger over ontwikkelingen in het vredesproces in het Midden Oosten. My goodness. Wat schrijf ik eigenlijk. Ontwikkeling? Vredesproces? Wat betekenen die woorden?

Ongetwijfeld wordt gepraat over de Egyptische grensovergang naar Gaza die nu open is. En over de rol die Egypte speelt in besprekingen tussen Israel en Palestijnen over de ruil van gevangenen. Staat Gilad Shalit, de Israelische soldaat die in 2006 gevangen werd genomen door Hamas en die nog steeds wordt vastgehouden in Gaza, op de agenda? Gaan we in de komende dagen verrast worden door een gebaar van goede wil van Hamas?

2 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos Egypte is ook van plan de gasleveranties aan Israel stop te zetten misschien gaan ze daar wel over praten,of over het voorstel van Iran om samen met Egyte Israel uit het gebied te verjagen.Lees artikel Jer.Post maar.
Je bent wel erg positief tav hamas z'n bedoelingen.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=223188

Anoniem zei

Als u echt in de Bijbel gelooft, weet u dat u, die een 'wilde olijfboom' bent, in hun plaats bent geënt en mede deel hebt gekregen aan de wortel en dat u in 'die tijd' zonder Christus was, vervreemd van het burgerschap van Israël en vreemdelingen wat betreft de verbonden van de belofte. U had geen hoop en was zonder God in de wereld. Ik zeg dan: Heeft God Zijn volk verstoten? Volstrekt niet!U draagt de wortel niet, maar de wortel u. Heb geen hoge dunk van uzelf, maar vrees. Anders zult ook u afgehouwen worden.