woensdag 15 juni 2011

Politie in Egypte komt in actie. Tegen Kopten natuurlijk.

Politie en Kopten hebben gisteren gevochten in de Zuidegyptische stad Minia. Daarbij zouden 3 politemannen en 6 Kopten gewond zijn geraakt. De Kopten demonstreerden gisteren voor het gebouw van de veiligheidsdienst na het verdwijnen van twee Koptische tienermeisjes. Die zouden volgens de Kopten zijn ontvoerd door moslims en gedwongen om moslima's te worden.

Nu doen moslims de meest vileine dingen. Het zou zomaar kunnen dat de twee meisjes zijn ontvoerd. Maar aangezien er soms ook heel lieve moslimjongens zijn, zou ook zomaar kunnen dat de meisjes verliefd werden, en weggeliepen. De eer van Koptische ouders kan dat natuurlijk niet erkennen. Maar goed, het gaat me niet om of de twee verdwenen meisjes inderdaad zijn ontvoerd. Wel om de manier waarop de politie ingreep.

De politie van Minia probeerde de demonstrerende Kopten te verdrijven met de wapenstok. De afgelopen maanden heb ik geloof ik niet gezien dat de Egyptische politie ooit ergens serieus ingreep. Waar zijn die lui! Maar het gaat nu om Kopten, dus laten we maar weer eens ingrijpen, moet de politie hebben gedacht. Ze hadden er niet op gerekend dat de Kopten intussen nogal assertief zijn. Toen de politie ging meppen, gingen de Kopten stenen gooien.

8 opmerkingen:

gert zei

Opmerkelijk,het gaat Jos,nota-bene vader van dochters er niet om of er nu wel of niet koptische meiden door moslims ontvoerd zijn.
Het gaat hem om het optreden van de pliesie.
Nog steeds na de vele meldingen van ontvoeringen is Jos niet overtuigd.
Of wil hij de kool en de geit sparen?

Misschien kan het walgelijke filmpje waarop te zien is hoe moslimjongens met koptische meiden omgaan Jos overtuigen?

http://brabosh.com/2011/06/09/pqpct-be7/

Jos M. Strengholt zei

Laten we eens zien Gert...

als Kopten tegen Israel zijn, dan liegen ze en hebben ze het mis,

maar als Kopten iets zeggen dat tegen moslims is, dan ben jij het helemaal met ze eens?

Zit het ongeveer zo?
De echte vraag moet zijn: wat is WAARHEID.

Al jaren praten Kopten erover dat hun tienerdochters worden ontvoerd, en dat ze dan worden gedwongen moslima te worden. En al jaren is aangetoond dat dit in bijna alle gevallen onzin is.

Koptische ouders hebben er nogal moeite mee om te erkennen dat hun dochters wel eens weglopen omdat ze verliefd zijn op een moslimjongen. Of dat ze moslima worden om te ontsnappen aan ellende binnen hun koptische gezinnen. Jawel. Ook de Kopten zijn niet volmaakt.

En wat een schande voor ouders als zoiets gebeurt... ze kunnen het zich niet voorstellen, en willen dat ook niet. Dus is voor veel kopten duidelijk: mijn dochter moet ontvoerd zijn, die zou nooit zomaar weglopen...

Dat er incidenteel sprake kan zijn van echte ontvoering? Zal best. Maar wat ik aan onderzoek (door christenen) heb gezien de afgelopen jaren, laat zien dat de verhalen bijna altijd onwaar zijn.

Peter zei

Heftig filmpje Gert...

Grappig dat Hindus uit Pakistan, die toch waarschijnlijk niets weten van deze verhalen uit Egypte, ook dit soort verhalen verzinnen om moslims in een kwaad daglicht te zetten! Wat een schande!

http://www.asianews.it/news-en/Pakistan,-forced-conversions-of-Hindu-girls-to-Islam.-Often-unreported-out-of-fear-21826.html

Peter zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
gert zei

Wat is waarheid,volgens mij riep Pilatus dat ook eens toen hij geconfronteerd werd met de waarheid Himself.

Zijn de gristelijke kopten trouwens tegen Israel Jos?

Peter zei

Jos, je hebt gelijk dat het om de waarheid gaat; en dat het zeker ook gebeurt dat christelijke meisjes worden gewonnen zonder ontvoering en geweld.

Maar dit is wel een reeel probleem, niet alleen in Egypte, maar ook in talloze andere Islamitische landen. Natuurlijk moeten we niet te snel oordelen of de woorden van de ouders ook kloppen, maar de feiten zijn zo ernstig over de positie van niet-moslim meisjes in islamitische landen (niet alleen in Egypte) dat ik vind dat we dat op geen enkele manier moeten bagataliseren.
Deze documentaire van de WDR gaat over christelijke meisjes in Iraq (hmm daar ok al!!); een zuster in de Heer verzorgt deze meisjes en wordt uitgebreid geinterviewd.


http://www.news.gloria.tv/?media=102474

Jos M. Strengholt zei

Goed zo dan zijn we het eens :-)

Maar neem de verhalen niet te makkelijk at face value. Onderzoek in Egypte van veel gevallen liet in elk geval zien dat er niks van klopte.

Jos M. Strengholt zei

Gert, ik ken veel kopten die zo'n hekel aan de Islam hebben dat ze veel sympathie voor Israel hebben. 'De vijand van mijn vijand is mijn vriend.'

Maar tot je verdriet, neen, de bedelingenleer geloven ze niet. En ook niet dat God nog allerlei plannen met Israel zou hebben.