maandag 6 juni 2011

Moslimbroederschap mag de politiek in

Egypte heeft de partij van de Moslimbroederschap (MB) - de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid (PVG) - vandaag goedgekeurd. Voor het eerst sinds 1954, toen de MB werd verboden, mag de beweging zich officieel in de politiek van Egypte mengen.

Het Commitee voor Zaken van Politieke Partijen van de Egyptische regering heeft vandaag met de PVG ingestemd. Op 18 mei was door Mohammed Saad al-Katatni, een leider van de PVG, aan het Commitee om erkenning gevraagd.

De enige andere partij die tot nu toe erkend is, is de Wasat Partij, een soort 'Moslimbroederschap Lite' partij. Jawel, de erkenning van de PVG zat er aan te komen - maar deze dag is een gewichtige dag voor Egypte. We hebben nog maar drie maanden tot de parlementsverkiezingen, en geen andere partijen zijn zo klaar voor die verkiezingen als Wasat en de PVG. Raden wie er heel veel stemmen gaat halen.

1 opmerking:

gert zei

Moslim broederschap of welk nieuw bewind er ook komt in de arab landen het zal er niet veel beter op worden wat betreft de vrede en de gerechtigheid.

De echte oplossing voor het midden-oosten hoor je van Andrew Klavan,hij zegt; "give the middel east to the Jews".
Mooie heldere uiteenzetting in leuk filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=uIEeiDjdUuU