maandag 6 juni 2011

Op Kopten jagen mag weer geloof ik

Ik kan mijn ogen niet geloven. 18 moslims waren opgepakt omdat ze meededen met een zeer gewelddadige aanval op demonstrerende Kopten op 14 mei. Er werd geschoten, er werden molotov cocktails gegooid, er werden messen gebruikt - en uiteraard werd met stenen gegooid.

Het leger stond erbij te kijken dat de Kopten, die een vreedzame sit-in hielden voor het TV-gebouw aan de Nijl, zwaar werden aangevallen. 'Maar liefst' 18 moslims werden opgepakt. Van dat tuig werden er vandaag 16 vrijgesproken, en twee werden veroordeeld tot twee jaar cel. Maar die kerels werden direct op borgtocht vrijgelaten, meldt staatspersbureau MENA.

Het leven in Egypte wordt voor de Kopten geleidelijk weer als voor de opstand tegen Moebarak. Ze zijn de kop van jut. De beloofde verbeterde wetgeving voor kerkbouw lijkt ook een grote sof te worden. En straks hebben we de Moslimbroederschap aan de politieke macht, terwijl het leger op de achtergrond de macht stevig in handen houdt. Ye rabb irhamnaa. Heer, ontferm u over ons.

'Kopten en moslims zijn allemaal een', laten veel Egyptenaren graag horen. Laat dat maar zien in uw daden, waarde dames en heren.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

het is allemaal tuig van de richel.

antivenin zei

Blijf in Nederland moslims importeren, blijf de islam faciliteren, en op een dag zul je een zelfde soort verhaal kunnen schrijven met de christenen in Staphorst als slachtoffers.

gert zei

Een paar dagen geleden schreef ik en verwees ik hier naar een bericht over de vele koptische meisjes in Cairo die door moslims worden ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam,maar Jos zweeg toen als het graf.
Misschien dat hij jagen op de kopten erger vind dat ontvoeren?
Of heeft hij iets tegen de nieuwsbron?

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4312

Net zo gaat het als er provocerende moslims gedood worden door Israelische grenssoldaten,hun begrafenis is breed uitgemeten te zien bij onze linkse staatsomroep,maar de honderde doden die in syrie vallen door toedoen van hun moslimbroeders hoor je niks meer over.

Selectieve verontwaardiging heet zoiets.

ben kok (joods-chr.pastor) zei

Kopten waren sinds de islam het toen christelijke Egypte overnam, altijd al de Kopt van jut.
En nu in de Arabische lente zijn alle Egyptenaren een, samen als moslims en christenen.
Lees soera 98, over ubermenschen en untermenschen en je snapt, dat dit volgens de koran onmogelijk is.
Net zo min, als dat het mogelijk is om te stellen, dat de koranafgod Allah dezelfde zou zijn als de Ene ware God, de God van Abraham, Isaak en Israel.
Mensen als Jos Strengholt, Marten de Vries, Bernard Reitsma en Cees Rentier beweren dat soort onzin.
Of op zijn minst kunnen ze niet zeggen dat de koranAllah een afgod is, dus de duivel zelf.
Wellicht gaan geleidelijk aan de ogen open?
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

Jos M. Strengholt zei

@Gert - dat verhaal van die gekidnapte koptische meisjes is nogal twijfelachtig. Daarom noem ik het niet.

Dat het journaal laat zien dat Israel met scherpschutters 20 mensen doodschiet en dat het niet laat zien hoe Syrie dat doet, is omdat Israel journalisten toelaat en Syrie niet. Journaal heeft geen plaatjes.

@Ben Kok
Dat je mijn blog gebruikt om je praatjes en je website rond te strooien zonder dat wat je zegt veel te maken heeft met het thema vind ik al op het randje.
Dat je er andere respectabele broeders in afzeikt waardeer ik geheel niet. Je gedraagt je respectloos.
Doe dat weer en ik ga wat je zegt voortaan deleten. Dankje.

gert zei

Hoi Jos,hier het bericht dan van de site van kerk in nood met de foto's van de ontvoerde meisjes.
Waarom,wat is hier twijfelachtig aan?


http://www.kerkinnood.be/NL/Nieuws/egyptische_meisjes/default.aspx

Paul zei

@Jos M. Strengholt

Journaal heeft geen plaatjes.
______________

En dat is 'n argument dat de nos gebruikt????... om het maar niet te benoemen??
Triest....

Johan zei

@Jos

Het is altijd balanceren wanneer je evenwichtig wilt blijven op je blog. Je ziet het: de afkrakers en afzeikers vinden altijd wel een reden om hun venijn te spuwen, linksom of rechtsom.

In plaats van de daden en de daders op hun eigen merites (quod non) te beoordelen, worden hele volken en godsdiensten verketterd en uitgespuugd, liefst overgoten met een sausje van complottheorieën en/of kromme theologie.

Daarvoor mag je alleen ruimte geven om het aan de kaak te stellen. Als men zo nodig een podium voor de eigen haatzaaierij en bangmakerij wil hebben, moet men dat zelf maar bouwen, lijkt mij. Daar hoef jij je niet voor te lenen.

Anoniem zei

Het klinkt misschien wat opschepperig, maar met betrekking tot de ontwikkelingen in het Egypte van ná de demonstraties kan ik zeggen dat de zaken zich tot nu toe tot op de millimeter ontwikkelen zoals ik dat zag aankomen.
Er is niet zoveel fantasie voor nodig om te zien aankomen wat er gebeurt in een land waar een vorm van democratie wordt ingevoerd en de bevolking is opgebouwd uit een grote islamitische meederheid en een christelijke minderheid. Een mooi voorbeeldje ter illustratie: ik zat een jaar of tien geleden in Kasr el Nil street eens een keer een avond met een kunsthandelaar te praten, hij was christen, en woonde met vrouw en twee kinderen in een flat in Garden City, dus in totaal 4 personen (toevallig werkte zijn dochter op de Nederlandse ambassade, maar dat is een detail). De bawèb van zijn flat had een vrouw en negen kinderen, dus 11 personen totaal, maar had na verloop van tijd een tweede vrouw genomen, en had daarmee inmiddels ook zes kinderen, een totaal dus van 18 personen. Tel uit wat er gebeurt als alle personen van beide families uit dit voorbeeld stemrecht krijgen.
Zoals ik in een eerdere bijdrage al aangaf; het nuttig effect van democratie is mijns inziens maar zeer beperkt, en dan nog alleen in de vorm zoals wij dat in ons land hebben, een democratisch dictatuur zeg maar. Ik ben namelijk bij mezelf eens nagegaan wat wij in Nederland nu daarwerkelijk écht voor een invloed hebben met ons papiertje en rode potloodje, en dat is in de praktijk van alle dag echt helemaal niets. In Egypte zal alleen de wet van de grote getallen een effect hebben, en dan weet je het wel.

Met vriendelijke groet, Jan.

ben kok (joods-chr.pastor) zei

Beste Jos,
Als genoemde broeders inclusief jij zelf wel van mening zijn, dat de islam een afgodsdienst is met een totaal andere "godheid" dan de God van Abraham, Isaak en Jacob, dus een afgod/de duivel zelf,dan hoor ik dat graag, zal me heel goed doen.
Ik heb teksten en uitspraken van deze broeders, die geheel waarmaken wat ik schrijf.
Dus praat me niet van "afzeiken", ik vermeld gewoon wat ze vinden.
En ik kan de citaten en bronnen hier vermelden, dan wel in een artikel uitwerken, hier of op tora-yeshua.nl
Een reactie in de zin van:"inderdaad hebben we dat vaak zo gesteld, (dezelfde God, maar onvolledig beschreven); het spijt me, dat we daarin verkeerd zaten" zou meer op zijn plaats zijn, dan met grove taal als afzeiken te komen.
Shalom.
Ben

Peter zei

Geachte heer Kok,

U spreekt over het spreken van 'onzin' door de 3 andere geleerde heren. Dat is een vrij hard woord; en kan wanneer dit zonder verdere onderbouwing geschied mogelijk als afzeiken worden gekwalificeerd. Uit uw woorden blijkt ook een beetje dat u vaker naar deze 3 verwijst als mensen die het niet met u eens zijn.

Voor u is deze vraag blijkbaar een kernonderdeel van de belijdenis van de kerk. Zo is iedereen nu bekend met uw stelling dat Allah een ander God is dan Jahweh. Maar m.i. is dit helemaal geen onderdeel van de leer van Christus; misschien wel een interessante theologische/culturele vraag, maar zeker niet zo belangrijk om mensen op zo'n assertieve toon aan te vallen.

John zei

Allah / Moslims zijn anti christelijk.

De Antichrist dus, niks meer en niks minder.

Pas maar op, Nederland wordt Bosnie en Servie.

Johan zei

@John

Wat voor nut heeft die bangmakerij van jou? "Pas maar op..."

Stel er liever iets positiefs tegenover! Dat lijkt mij ook voor ons lezers en voor jezelf een heel stuk opbouwender!

Bangmakerij heeft nog nooit iets positiefs gebracht.

Peter zei

He Jos,

Hier is een gelijksoortig recent bericht uit Pakistan:

http://www.asianews.it/news-en/Punjab:-acquittal-for-70-Muslim-extremists-on-trial-for-the-Gojra-massacre-21805.html