maandag 1 november 2010

Het wondermooie Hooglied van Salomo voor Twitter

Dagelijks heb ik de afgelopen weken op Twitter een tekst uit het Hooglied geplaatst getweet. Omdat je dan maar 140 tekens ter beschikking staan, moet je samenvatten, vereenvoudigen, kort zijn. Hier Hooglied 2:1-17, dat ik in 13 dagen de digitale wereld inzond.
Hgl 2:1-2 Zij: ik ben maar zo gewoon, een bloempje in een perk... Hij: een bloem tussen het onkruid zal je bedoelen! Wondermooi en uniek!

Hgl 2:3 Mijn vent is een appelboom tussen gewone bomen, geen jongen kan aan hem tippen! Overschaduw me, laat me van je proeven!

Hgl 2:4 Mijn geliefde neemt me mee naar een plaats van enorme vreugde; hij schrijft het motto van de liefde boven mijn hele bestaan.

Hgl 2:5 Geef me wat fris te eten, ik heb een droge mond, ben helemaal ziek van liefde voor je...

Hgl 2:6 Ik lig met mijn hoofd op zijn linkerarm; met zijn andere arm omhelst hij me.

Hgl 2:7 Meisjeskoor: Meisjes in Jeruzalem, pas toch op dat jullie de liefde niet te snel zijn vrijheid geven, pas als je er aan toe bent!

Hgl 2:8 Ik hoor mijn geliefde, hij komt eraan! Hij is als een gazelle die vrolijk en vrij over de bergen springt... wat een man.

Hgl 2:9 Mijn geliefde komt echt! Als een jong hert zo mooi. Hij staat bij de muur, kijkt naar me tussen de tralies van het venster door.

Hgl 2:10-11 Sta op, mooi meisje, mijn vriendin, kom je? Het is lente! De kou is uit de lucht, het regent niet meer. Kom naar buiten!

Hgl 2:12-13 Mijn vriendin, zie de bloemen in het veld, duiven koeren op het land. Vijgen en druiven overal, kijk, ruik, zing! Sta op, kom.

Hgl 2:14 Mijn duifje, houd je niet verborgen voor me. Ik wil je zien, je stem horen; je stem is zo lief, je gezicht zo vol bekoring.

Hgl 2:15 Meisjeskoor: Jullie zien niet dat vosjes schade aanrichten in de wijngaard waarin je elkaar behaagt, jullie zien alleen elkaar!

Hgl 2:16-17 Mijn geliefde man is van mij, en ik ben van hem. Maar het wordt al licht! Ga snel naar huis, net als de gazellen en de herten.

Geen opmerkingen: