zaterdag 6 november 2010

President Mubarak belooft kerk te beschermen

Vandaag heeft de Egyptische president Hosni Moebarak telefonsich contact gehad met de Patriarch van de Koptisch-Orthodoxe Kerk, Shenoeda III. In dat gesprek beloofde de Egyptische president dat Egypte alle mogelijke bescherming zal bieden aan de kerken in Egypte. Deze verzekering volgde op bedreigingen door de met al-Qaida verbonden groepering die de afgelopen week in Irak een kerk gijzelde, waarbij tientallen doden vielen.

Zelf heb ik gezien hoe de politie momenteel enorm aanwezig is rond de kerken waarmee ik dit weekend te maken had. Er is veel meer 'blauw' op de been dan anders, in ieder geval rond twee Anglicaanse kerken die ik bezocht, maar uiteraard ook bij de Koptisch-Orthodoxe Kerk in onze wijk. Hopen dat het helpt. En dat de Egyptische overheid doorgaat met bescherming en steun te bieden aan de christenen in dit land.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

een jaar of 10 geleden stonden er ook veel agenten of soldaten bij de kerken in egypte, is dat minder geworden, en zijn ze nu weer oplettender?

Unknown zei

Er staat er nu veel meer. Maar dat is over een paar weken weer voorbij hoor. Zo gaat de cyclus.

gert zei

Enkele verzen uit de koran:

De joden en christenen zijn verdorven,bevecht hen.(9:30)Vermoord de ongelovigen waar je ze maar te pakken kunt krijgen(9:5)

Volgens betrouwbare cijfers zijn er al 270 miljoen doden gevallen uit naam van deze duivelse religie van de vrede.

En Mubarak maar beschermen en Jos maar verder dromen..

Marcel zei

@gert: Ja, ik ben het volledig met je eens, laten we stoppen met dromen en ons best doen om er iets beters van te maken, het is toch hopeloos allemaal. Geweldige instelling, daar wordt de wereld vast beter van!

Unknown zei

Ja ik snap Gert niet helemaal. Moet ik nou treurig zijn omdat politie de kerken in Egypte tegen radikale moslims wil beschermen?

gert zei

Hoi Marcel/Jos,natuurlijk is het geweldig,ik bedoel die zg bescherming,alleen de praktijk bewijst dat het allemaal niks zal uitmaken zolang deze alles en iedereen uitsluitende duivelse religie niet verdwijnt.

Een pluspunt is dat anderen nu ook eens aan den lijve ondervinden wat het Joodse volk al jaren lang dagelijks meemaakt.

Anoniem zei

Gert, je gaat steeds meer op Ben Kok lijken. Zelfs iets in het voordeel van de Christelijke kerk weet je negatief te verdraaien. zolang je maar kan zeggen dat de hele wereld tegen Israel is.

gert zei

Hoi Alex,dat ik steeds meer op Ben zou gaan lijken,daar maak je me echt niet boos mee hoor.Alleen hoop ik maar dat Jos mij wél zal blijven verdragen.

Enne,waar beweer ik trouwens dat de hele wereld tégen Israel zou zijn?
In ieder geval is onze PVVregering behoorlijk oprecht pro Israel.

Ik haalde Israel erbij omdat Israel al jaar en dag vecht tegen de islam en voor ons vrije westen.Als Jeruzalem valt,dan zijn daarna Athene en Rome aan de beurt.Israel is het centrale front in de verdediging van het westen.Het is geen territoriaal maar een ideologisch conflict,een strijd tussen het vrije westen en het barbarisme van de islam ideologie.(vrij vertaald overgenomen uit het pvv partij programma,pvv mét sgp de enigste gristelijke politieke partijen)

Marcel zei

@Gert:
Eerst citeer je de koran, en veroordeel je het feit dat de Islam een 'alles en iedereen uitsluitende duivelse religie' is. Vervolgens ga je verder om te zeggen dat de Islam moet verdwijnen. In dat oogpunt ben je dus net zo 'iedereen uitsluitend' als de Islam, want niet alleen sluit je de Islam uit, je sluit ook andere christelijke politieke partijen uit (in je laatste reactie). Niet echt een toonbeeld van tolerantie. Verder vind je het positief dat de Arabische Christenen meemaken wat de Joden altijd al meemaken. Dat wens je NIEMAND toe. Ik denk dat Arabische Christenen heel wat beter weten waar ze het over hebben dan jij, in dit opzicht.
Waar sta je nu werkelijk voor? Of toch, zoals Alex zegt: voor Israel en tegen de rest (incl mede-christenen)?