woensdag 3 november 2010

Moslim Broederschap in Egypte veroordeelt geweld tegen kerk

De Moslim Broederschap hier in Egypte heeft de aanslag op de kerk in Bagdad en dreigementen tegen christenen in het algemeen, scherp veroordeeld. Volgens de Moslim Broederschap is het de plicht van de Islam om de godshuizen van monotheisten (Synagoges en Kerken) te beschermen.

Ik geloof dat de Broederschap hierin oprecht is. Het komt ze, met parlementsverkiezingen voor de deur, wel goed uit om het imago op te poetsen, maar los daarvan, ze geven met hun sterke veroordeling van extremistische moslims uiting aan hun theologie. Hoewel de Koran multi-interpretabel is, kan erg duidelijk uit dat boek worden opgemaakt dat Joden en Christenen, 'mensen van het boek', bestaansrecht hebben binnen de grenzen van de Islam. Ze moeten dan wel een soort hoofdelijke belasting betalen, Jizya. Moslims argumenteren vaak dat die Jizya een soort genoegdoening is omdat christenen niet in de moslimse legers hoefden te dienen in de vroege Islam.

In Egypte zijn wel moslims die bepleiten dat christenen en Joden ook vandaag de dag die Jizya moeten betalen. Maar dan moeten ze die natuurlijk ook niet in het leger laten dienen. Hoewel de meeste christelijke mannen dolgraag niet in het leger gaan, is de Kerk fel gekant tegen dit soort discriminatie.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

dat is dan mooi schijnheilig naar buiten toe in mijn opinie. Er zijn zat boeken en voorbeelden te vinden waaruit blijkt dat de Moslim Broederschap streeft naar totalitaire islamitische landen / wereld en die zich tot taak hebben gesteld om overal de sharia in te voeren. Lees ook de resolutie die 57! islamitische landen hebben ingediend bij de VN waarmee de vrijheden worden ingeperkt van christenen en andere minderheden in deze landen. Onder de mantel van de VN mogen christenen dus gemarteld enz. worden. Als de resolutie wordt aangenomen dan.

Unknown zei

Niets van wat je noemt spreekt tegen dat de Moslim Broederschap vindt dat de Islamhet bestaansrecht van christelijke en joodse minderheden erkent en dat aanslagen op christenen en kerken onaanvaardbaar zijn. Dus ik zie niet waarom ze dan 'schijnheilig' zijn.

gert zei

Als de vos de passie predikt,boer let op je kippen!

In heel het midden-oosten,lees islamgebied verdwijnen langzaam aan alle christenen.

Wat een schijnheilig,leugenachtig geklets!
Takiya bestaat dus wel degenlijk!

En Jos trapt er weer eens in.

Unknown zei

Blij dat jij het beter weet Gert! Veel moslims in Zeeland?

De moslim broederschap doet niet aan Taqiyya, maar wil zich zorgvuldig aan de Sharia houden. Veel daarvan is zeer akelig voor alle minderheden maar de Sharia leert OOK dat christenen en Joden het recht op hun eigen religie en hun gebouwen hebben.

Dit maakt de moslim broederschap geen lieve jongens en meisjes, maar je moet ook over je vijand waarheid spreken he?

gert zei

Hoi Jos,in mijn dorp woont één jonge gesluierde Afrikaanse negroide moslim vrouw/moeder.

Ik heb ze nu zo ver dat ze mij terug groet op straat.Soms staat ze bij de bushalte,vragen of ze een lift wil in m'n camper wacht ik nog fff mee.

Hebben moslims trouwens ook teksten als "uw vriendelijkheid zij alle mensen bekent?"

Klaas zei

Ik moest wel even glimlachen bij je laatste paragraaf. In het licht van de vroege kerk vind ik het altijd al wonderlijk dat veel christenen weinig problemen hebben met het leger e.d. Maar een vrijstelling van de dienstplicht afwijzen gaat nog weer een stap verder ;-)

Anoniem zei

Christenen hebben het in Israel anders ook niet zo geweldig.

http://desertpeace.wordpress.com/page/2/

Corrie