dinsdag 2 november 2010

Wat een gedoe, autopapieren vernieuwen

Donderdag meende ik in een dagje mijn autopapieren voor drie jaar te kunnen vernieuwen. Vergeet het maar. Bij 'verkeer' (moeroer) in Ataba (centrum van Cairo) bleken de regels wat veranderd. Op her oude kantoor kon ik alleen mijn boetes betalen. Die vielen mee, maar het viel niet mee dat we daarna een half uur moesten rijden naar een nieuwe locatie van moeroer. Aan de noordkant van Cairo, net achter het Fairmont hotel.

Daar bleek dat de ambtenaren moeite hadden het nummer van mijn autoblok te lezen. Dus moest ik terug naar Araba om een officiele verklaring te krijgen dat voortaan een nummer aan de stang waarop de passagiersstoel vastzit, zal worden gebruikt. O mijn deugd. Dus bij Ataba werd op zijn ambtenaars (slakkegang) een stuk of wat papieren aan mijn file toegevoegd. En toen bleek dat het al 1 uur was, en we konden dus niet terug naar de andere locatie, want de ambtenaren daar doen echt niks meer na 1 uur op donderdag. Dan begint het weekend.

Vandaag dus wel terug. Daar liep het allemaal goed, tot een juf achter een loket me
zei dat ik een woonplaatsverklaring van mijn ambassade moet hebben. Hallo! ik woon hier 20 jaar, heb 20 jaar een auto, wat is dat nu weer. 'Nieuwe wet', was het vriendelijke antwoord van de officier van dienst... Dus kon ik de zaak @#$5 nog niet afhandelen. Wel kreeg ik mijn papieren voor drie maanden, en nieuwe nummerborden. Nou, dat moet ik dan maar vieren. En binnen drie maanden van de ambassade de verzekering met wat stempels erop, dat ik echt op #24 aan Road 72 in Maadi woon.

De bovenste foto zijn mijn oude nummerborden, die jaren dienst hebben gedaan. Beetje weemoedig afscheid. De onderste twee foto's zijn mijn nieuwe borden - met de ambtenaar die ze - tegen betaling uiteraard - op de auto schroefde. Borden zijn netter dan de auto.

4 opmerkingen:

Marijn zei

Altijd vriendelijk kijken en vragen: "Hoe kunnen we dit oplossen?". Gaat meestal veel sneller.

Paul Miller zei

Mijn deugd Jos, wat een verhaal. Altijd al gevonden dat je met beide benen in het echte leven staat, maar dit slaat alles.
Blij dat ik geen auto heb. O nee, ik woon niet in Egypte. :-) It's a happy day...

Unknown zei

Dit hoort bij het 'gedoe' dat je hier zo vaak hebt. Vaak kan ik er andere voor inschakelen, maar met autopapieren moet ik er zelf bij zijn.

Unknown zei

Ha die Marijn - je klinkt als een ervaringsdeskundige. Is dit ook hoe je je tentamens haalt? Ik heb deze truc geporbeerd. Een hogere officier onder de noten kietelen en hem laten weten dat je weet dat hij machtig is en kan helpen. Maar het hielp niks.