zaterdag 27 november 2010

Stilte voor de verkiezingsstorm?

De straten zijn rustig in Egypte. Kandidaten voor het parlement zullen vandaag hun laatste pogingen wagen om kiezers te trekken. Geld wordt onder deuren doorgeschoven in enveloppen met foto's van kandidaten daarop, beloften worden gedaan dat Egypte een hemels paradijs wordt als het land zich maar aan de wetten van de Islam houdt, en de overheid heeft bij voorbaat 1000 van zijn meest radikale tegenstanders gearresteerd om problemen te voorkomen. De straten hangen vol met verkiezingsposters. (zie foto, in Alexandrie. Met dank aan Washington Post)

Alles is klaar voor de verkiezingen van zondag - en we weten nu al dat 80% van het parlement zal worden bevolkt door heren die achter de junta van President Hosni Moebarak staan. En dat is belangrijk, want in 2011 vinden nieuwe presidentsverkiezingen plaats. Hoewel? Het zou me niets verbazen als het parlement volgend jaar zal besluiten dat verkiezingen onnodig zijn. Ik zie de taferelen in het parlement al voor me, uitgezonden op nationale TV. De oppositie van 20% is dan voldoende 'bewerkt' en zal met de rest van de ja-knikkers in het parlement roepen: 'Wij zijn het volk, wij willen Moebarak, verkiezingen zijn niet nodig! Bi-ruh, bi-damm, nafdiek ye Moebarak! Met onze ziel en ons bloed offeren we onszelf aan u, Moebarak!'

1 opmerking:

gert zei

Sommigen leren niks van de geschiedenis,de meest vredige samenleving in vele moslimlanden krijg je onder aanvoering van een strenge dictator(dat leert bv.Irak)

Laat Moebarak gewoon rustig doorgaan en daarna z'n zoon(de minst slechte optie,óók voor nabuur Israel).