woensdag 17 november 2010

Paar dagen langer in ziekenhuis

En nu mag ik toch een paar dagen langer in het ziekenhuis blijven. De arts vindt dat mijn been niet snel genoeg geneest. (foto) Hij heeft al kunnen zien dat ik geen diabetes heb – maar ik zit er dichtbij, dus mag anders gaan eten. En drinken? Maar ook de stress des levens kan volgens de vriendelijke man de oorzaak zijn van een vermindering van weerbaarheid van het lichaam. Misschien moet ik het maar eens een dag of drie rustig aan doen. Ik heb in elk geval dankzij het verplichte rusten in het ziekenhuis een preekschets kunnen schrijven voor in 2011...

Maar zonder gekheid, dit is niet prettig. Ik had naar huis gewild. Maar het advies van de arts dat dit zomaar zou kunnen komen van teveel werk zal ik me wel wat aantrekken. Hoewel ik eerst maar op de officiële uitslag zal wachten. Vanmiddag gaan ze onderzoekjes doen. Beetje aan huid schrapen geloof ik. Internet en weder dienende houd ik jullie op de hoogte.

13 opmerkingen:

Jaap zei

Veel beterschap Jos!

Aigyptos zei

Beterschap!

Anoniem zei

Dat ziet er niet zo mooi uit, beterschap!

groet Martijn

wvanderwolf zei

Verplicht rust van de arts. Hij weet wel wat goed voor je is Jos!

Ik had dat stiekem al wel voorzien... ;-) zei de ziekenverzorger

Neem het er maar van en kom de komende tijd maar eens gewoon tot rust :-)

Alle goeds,

Walter

Arjan Baarssen zei

Sterkte d'r mee Jos. En volgende keer hopelijk een wat meer aangenaam plaatje :)

Anoniem zei

staat je netjes. Je weblog is belangrijker dan familie, je had wel eens een belletje mogen plegen.
toch beterschap gewenst man.

ineke zei

Gelukkig dat ik ook even de weblog bekijk...... :(
Nou beterschap broer. Jammer dat ik niet even op ziekenbezoek kan komen.
Ineke

Jan Dirk zei

Beterschap Jos... en misschien wat rustiger aan doen...je bent ook niet meer 'piep'. Groeten uit Maartensdijk

Paul Miller zei

Hé Jos, lees net dat je door een mier geveld bent. Sterkte man.
Niks ten nadele van de medische stand in het verre Oosten, maar alleen de gedachte al, laat staan de suggestie, dat je het rustiger aan zou moeten doen, weergalmt als gotspe door de ziekenhuisgangen.
Je hebt ze toch wel verteld daar, dat de wereld stopt met draaien, zodra jij stopt met werken?! :-)
Maar misschien is het gewoon een bacterie. Vanavond op net NOS Journaal hoorden we dat 10% van de Amsterdammers een killer-bacterie bij zich draagt. Je wordt er niet ziek van, maar word je ziek, dan kan je er dood aan gaan. Wat een ellende toch in deze vreselijke wereld.
Nou man, krabbel gauw op, want je vrouw zit vast maar te stressen thuis en dat is weer niet goed voor haar gezondheid. Enneh..., niet stiekem Josepf Prince lezen hè. :-)

Johan / Jominee zei

Ai Jos!
Sterkte en beterschap gewenst! Ik merk dat je je "rust" goed benut met werken... ahum.

Dus vandaar ook veel wijsheid toegewenst!

Grote groet,
Johan

Unknown zei

Bedankt voor deze golf van empathie. Wat me bijblijft is:

"je bent al wat ouder he? Een mier kan jou al omkrijgen. Tijd voor lekker beetje kalm aan doen, vadertje?'

Abu Pessoptimist zei

Als ik me niet vergis, Jos, heb jij nog eens tijdelijk van mij de NCRV en de VARA overgenomen, toen ik tijdens Golfoorlog I door oververmoeidheid hartritmestoornissen kreeg. Ook toen was er een Caireense dokter (cardioloog) die vertelde dat ik het rustiger aan moest doen. Toen ik later de ECG aan een dokter in Jeruzalem toonde, moest die er een beetje om lachen.
Ik wou maar zeggen: dat verhaal over verminderde weerstand door te hard werken zal wel niet waar zijn. En een bacteriële infectie heb je - als je even nkiet oplet - toch vrij snel te pakken in Cairo. Ik kan me nauwelijks smeriger steden voorstellen.
Evengoed behoorlijk vervelend voor je. Van harte beterschap.

Unknown zei

Gert, de discipelen vragen EERST wanneer de tampel verwoest gaat worden. Jezus geeft daarop antwoord. Binnen een generatie, zegt hij. En inderdaad, in het jaar 70 gebeurde dat.

de tweede en daaraan verwante derde vraag is: wanneer komt u terug - dus wanneer is het einde van deze eeuw? Dat is een ANDERE vraag dus.

Over de verwoesting van Jeruzalem lijkt Jezus vrij concreet.

Wat is het teken van zijn terugkeer? Wat noemt Jezus? NIETS dus, denk ik. Hij zegt dat hij er plots zal zijn, en iedereen zal hem dan zien.

Ik preek hierover ivm het leesroster. Ik moet er dus over preken, zeg maar. Dat is het mooie van zo'n rooster. Je kan niet teveel aan hobbyisme doen.