donderdag 9 september 2010

Waarde van een mensenleven

Vanmorgen vroeg zijn hier in Cairo 11 politiemannen omgekomen door brand. Terwijl ze sliepen in hun barakken in el-Marg, een noordelijke wijk van de stad, ontstond waarschijnlijk kortsluiting. Vier van de mannen zijn verbrand, zeven zijn gestikt. Vier anderen liepen verwondingen op, melden 'anonieme bronnen' aan de persdiensten. 'Het vuur is onder controle, de families van de slachtoffer krijgen 10,000 pond (1350 euro) elk', liet het ministerie van binnenlandse zaken weten zonder het aantal slachtoffer te melden. Laat ze maar nullen blijven; vooral niet de indruk wekken dat het om individuele mensen gaat.

Neem wat geld, stel geen vragen, in de doofpot, de overheid hoeft zich in een diktatuur nooit te verantwoorden. En ach, het ging toch maar om dienstplichtige boeren. Wie weinig opleiding heeft en geen geld om zich uit die ellendige dienstplicht te kopen, moet drie jaar dienen. Dienen ja. Niet het volk, niet de wet, maar de heersende elite natuurlijk. En op enig respect en waardige behandeling hoeven ze niet te rekenen. Als ze verbranden krijgt de familie 1350 euro.

2 opmerkingen:

Willem van Gent zei

Ja een fijn land daar. En een fijn regime

Arie zei

Als oorzaak van een brand wordt hier eigenlijk altijd kortsluiting opgegeven. Ook al gebeurt het midden in de woestijn en is er helemaal geen electriciteit...!