zaterdag 4 september 2010

Cohen, Rutte, Verhagen, nu kerels zijn

PvdA-leider Job Cohen ziet mogelijkheden voor een samenwerking met het CDA. Het is tijd voor de partijen om over hun eigen schaduw heen te stappen, zei Cohen zaterdag in Tros Kamerbreed. Mooi gezegd van Cohen, hoewel hij dat twee maanden eerder had kunnen bedenken. Maar hij geeft eerlijk toe, dat dit voor hem wat water bij de wijn is.

CDA en VVD hebben vast grote stappen gezet naar een akkoord op de hoofdpunten. Ik zou zeggen, bespreek dat nu maar eens met Cohen. Voor hem is meedoen – en zorgen dat de PVV niet meedoet – waarschijnlijk al zo belangrijk, dat hij niet veel zal willen schrappen in wat CDA en VVD hebben bereikt.

Zo’n kabinet is niet leuk voor de deelnemers, maar ‘t is wel wat voor ons land goed is. Mag dat ook meespelen, dames en heren? We moeten 18 miljard bezuinigen en er staan nog veel grotere problemen voor de deur, zoals de pensioenkwesties. Als PvdA, CDA en VVD werkelijk het landsbelang op het oog hebben, doen ze het nu samen. Dat voorkomt dat de helft van de samenleving a priori tegen alle ingrepen in de economie is. Als in de komende jaren veel pijn moet worden geleden om de staat te saneren, is het van eminent belang dat de bevolking daar – ondanks de pijn – toch positief tegenover staat.

De pijn die de samenleving zal lijden zal groot zijn; mogen Cohen, Rutte en Verhagen dan misschien de pijn lijden van met elkaar deze klus aanpakken? Ik vind dat we het recht hebben op niet minder dan dat. En in dit verband vind ik de opmerking van Cohen dat zo’n coalitie ‘water bij de wijn is’, misplaatst. Het zou de heren een eer moeten zijn om samen op te trekken om te laten zien dat ook met nette politiek problemen kunnen worden opgelost. Ik denk dat de kiezers hiernaar snakken.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben meer voor een breed paars kabinet.

Corrie

gert zei

Hoi Jos,leuk/opmerkelijk/aandoenlijk dat uitgerekend jij die behoorlijk veel moeite heeft met verzoenen,de oproep is ettelijke xxxx aan je gedaan,ffff wil dat bv.Verhagen die het pvda bloed wel kan drinken weer in een cabinet met hen gaat zitten.Ook opmerkelijk omdat je zelf sgp stemde/adviseerde.

Waar de kiezers naar snakken is wel duidelijk gelet op de jongste peilingen,volgens intomart staat de pvv nu op 40 zetels,volgens deHond staat de pvv op 34zetels,10 meer dan bij de laatste verkiezingen.Pvda en vvd staan beiden nu op 25 en cda op een verdiende 15, de motivatie van de gepeilde is dat ze vooral LINKS spuugzat zijn.
Dus ook jij luisterd niet al te best naar het volk!!

Enne die abortus stand teller op jou blog gaat zeker bij een cabinet wat jij voorstaat stukken harder lopen.

Verdiep je eens in het abortus standpunt van Fleur Agema(pvv).

Anoniem zei

@Gert: leer eens spellen voordat je je mening ventileert.

Jos M. Strengholt zei

Ik moeite met verzoenen? Doe normaal zeg.

Kabinetten worden gevormd op grond van verkiezingen, waarde broeder, niet op grond van tussenstanden van Maurice de Hond.

gert zei

Je tweede punt heb je natuurlijk gelijk in Jos,maar juist de peilingen/nieuwe peilingen laten duidelijk zien dat de kiezer snakt naar rechts.
Zullen we een wedje maken tav de aanstaande provinciale verkiezingen?
Daar zal alweer overduidelijk zichtbaar worden waar de Hollander naar snakt!


Opmerkelijk dat in jou ogen vvd/cda/pvda gelijk staat aan nette politiek.

Jammer dat je verder totaal niet ingaat op wat ik in dat verband zeg over jou abortusteller.


ANONIEM,
sommigen hebben nu eenmaal last van hun laaggeletterdheid,anderen van laaghartigheid.
Blijf vooral anoniem.

Jos M. Strengholt zei

Wat abortus betreft, beste Gert, denk ik niet dat de PVV ook maar een poging zal wagen de situatie die er is te veranderen. In onderhandelingen zullen ze het nooit tot een belangrijke kwestie maken he? Heb je Wilders er al eens over gehoord? Die heeft doorgaans een ander thema en dat begint met een 'i', niet met een 'a'.

gert zei

Het is maar weer eens een jammerlijk bewijs van je kortzichtigheid wat betreft het pvv programma.
Juist jou partij(sgp) had er veel fiducie in gelet op het beleid wat Fleur Agema voorstaat als het gaat om de bescherming van ongeboren en voltooid leven.

Verder is de pvv de partij die ook nog eens opkomt voor de vervolgde gristenen wereldwijd.Meer dan sgp en cu stellen zij de vragen in het parlement.

Bart zei

En de PVV is de partij die geen onderscheid meer maakt tussen de moslim en zijn geloof. Wilders begon ooit met religiekritiek, maar speelt nu nadrukkelijk op de man/vrouw. (Niet voor Ali en Fatima, verkiezingsprogramma). Daarmee ga je een grens over, en wat mij betreft een erg gevaarlijke grens.

Waarom verbaast het me niet dat je een PVV-aanhanger lijkt te zijn, Gert?

Anoniem zei

www.baptisten.nl staat de volledige versie brgroet rj