dinsdag 14 september 2010

Vulkaanuitbarsting in Nederland niet uitgesloten

Het nieuwste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), dat gisteren naar de Tweede Kamer is gestuurd, zegt dat internationale terroristische groepen Nederland een islam-vijandig land en daarmee een ‘legitiem’ doelwit vinden. Tegelijk zegt het Dreigingsbeeld Terrorisme dat er de afgelopen maanden geen concrete aanwijzingen zijn geweest voor aanslagen tegen Nederland. Het dreigingsniveau voor Nederland wordt dus ‘beperkt’ genoemd. In Nederland zijn volgens de NCTb weinig incidenten van gewelddadige radicalisering. Wel blijft er een voedingsbodem voor radicalisering bij verscheidene groepen aanwezig. Het risico van terroristische aanslagen tegen Nederlanders is groter in of bij gebieden waar jihadistische groepen actief zijn, staat in het dreigingsbeeld dat de NCTb heeft opgesteld. Het gaat dan om gebieden als Pakistan, Afghanistan, Indonesië, Noord-Afrika, Somalië en Jemen.

Hoe lang heeft deze studie van het NCtB studie geduurd? Dit klinkt als: In Nederland bestaat weinig kans op een uitbarsting van een vulkaan, maar echt uitsluiten kunnen we het niet. Maar als je als Nederlander dicht bij een vulkaan woont, is de kans wel groter dat je slachtoffer wordt.

“Terroristische activiteiten tegen Nederland en zijn belangen kunnen in de toekomst dan ook niet worden uitgesloten”, zegt het rapport. Dat snappen de meeste lezers wel denk ik. Dat ik vandaag een auto-ongeluk krijg is ook niet uitgesloten. Maar hoe groot is de kans?

1 opmerking:

gert zei

Allemaal onzin,tenminste volgens ene obama (wie kent hem nog?)

"Wij zijn niet in oorlog met de islam"

riep hij vorige week nog op de plek waar 3000 onschuldige amerikaans burgers door islamieten werden vermoord.

Ik ben niet zo bang voor een terreur aanslag,wel vrees ik voor de islam die bezig is op kousen voeten onze samenleving te ondermijnen.
Hele horden aan de politiek en kerkelijk linkse kant zijn al verslagen en bekeerd.Je herkent ze bv.aan de Wildershaat.