dinsdag 7 september 2010

Koran verbranden: hatelijk en contraproductief

De Dove World Outreach Centre gaat op 11 september een Koran verbranden. Ondanks alle druk van andere kerken in de VS en elders willen ze daarmee doorgaan ‘om te wijzen op de gevaren van de Islam’, aldus de voorganger van die club. Het woord 'Kerk' krijg ik in dit verband niet door mijn strot.

De naam van die lui is interessant. Wat ze doen is zeker ‘world outreach’. De hele islamitische wereld weet er intussen van. In diverse islamitische landen is gedreigd dat lokale christenen worden gedood als de Koran wordt verbrand in Florida. Het verband tussen een kerkje in Indonesia en die verziekte figuren uit Florida ontgaat me, maar de realiteit is: de media in de moslimwereld noemen de voorgenomen verbranding en christenen in de moslimwereld zullen slachtoffer worden. Bedankt voor jullie ‘outreach’. Het enige dat ermee wordt bereikt is bloedvergieten en boosheid.

Het centrum in Florida noemt zich naar de duif – ze doelen vast op de Heilige Geest. Het verbranden van boeken behoort dacht ik niet tot diens prioriteiten, en dat de vrede die door de Geest wordt gestimuleerd niet aanwezig is bij deze boekverbranders is evident. Ik vind het een uistekend idee om op een eerbare en eerlijke manier te laten zien wat de Islam voor religie is; ik vind het oneerbaar, schandelijk eigenlijk, om het symbool bij uitstek van de Islam, het boek dat ze voor heilig houden, te verbranden. Je hoeft het niet met iemand eens te zijn om je toch te onthouden van het tonen van disrespect voor wat hem dierbaar is. Het is geen teken van de vrede en de liefde die we aan alle mensen verschuldigd zijn.

11 opmerkingen:

gert zei

Het schijnt verdraaid nog aan toe wel besmettelijk te zijn dat juist Christenen zich te pas en te onpas opwerpen als beschermers/pleitbezorgers van de meest onderdrukkende godsdienst/ideologie.

Deze Christenen hoor je nooit als er bv.kerken door de volgelingen van mo in de fik gaan.

Natuurlijk moet je geen korans in de fik steken,maar steeds maar ozo selektief verontwaardig zijn is ook bedenkelijk!

Verder hebben de moslims vooral nu tijdens de rammeldan een lege maag en een nog korter lontje dan normaal.

Jos M. Strengholt zei

Wat heb je het slecht door Gert. Ik bescherm de Islam niet, maar het christelijk geloof. Dat is een geloof van liefde, vrede, blijdschap etc. Dat gaat over je vijand liefhebben.

Niet de Islam staat op het spel, maar het christelijk geloof.

Ja, ken jij christenen die nooit opkomen voor kerken die in brand gaan maar wel voor de Islam? Ik niet hoor.

Je hebt gelijk dat moslims een kort lontje hebben tijdens Ramadan. Man, ik moet hier in cairo dagelijks in het verkeer, en dat is een gevaarlijk drama. Wat een opgewonden zooitje!

Jabir zei

Eigenlijk ben ik het best vaak met je eens ;-)

Willem van Gent zei

Veel christenen zijn bang dat hun kerk in de fik gaat. Fijn dat een paar mongolen in de VS een handje willen helpen.

gert zei

Wat ik mis in je artikeltje is ,waarom bv.sommige gristenen uiteindelijk tot zo'n protest daad overgaan.

Je zou dan kunnen noemen de jarenlange geweldadige onderdrukking van gristenen in vooral moslimlanden,je zou eens de cijfers daarvan kunnen noemen van gristelijke organisatie's als opendoors.
Je zou kunnen aanvoeren de vele gristelijke hulpverleners en voorgangers die wereldwijd gruwelijk vermoord werden.
Voor zover ik weet schreef je nooit over bv de primitieve kerkjes in Nigeria,20 gingen er in de fik en drie voorgangers werden letterlijk afgeslacht.Bekijk de EO docu maar eens.

http://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/landen-met-vervolging/nigeria/nigeria-video/

of lees het artikel.

http://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/landen-met-vervolging/nigeria/

Weet je er zijn mensen die als ze gristen worden op advies van hun voorgangers al hun foute boeken en lektuur radikaal verbranden,er zijn gristenen die bv.abortusklinieken in de fik steken, er zijn gristenen die de koran verbranden omdat ze zien tot welke gruwelijkheden dit boek de lezer/gelovige aanzet.

Enne het zijn vooral degene die deze gruwelijkheden prediken en doen die zo'n ophef maken.

Jos M. Strengholt zei

@Jabir - dat moet pijnlijk voor je zijn :-)

@Willem - je zegt het zo mooi.

@Gert - elke keer als ik iets zeg vertel je me wat ik nog meer moet zeggen?

Anoniem zei

"Ja, ken jij christenen die nooit opkomen voor kerken die in brand gaan maar wel voor de Islam? Ik niet hoor. "

Zowat iedereen van het CDA en de CU ;-) Nee geintje.
Goed artikel, ben het (ook) helemaal met je eens!

gert zei

Hoi Jos,nou elke keer is ook weer wat overdreven,maar jij houd toch ook van evenwichtige berichtgeving?

Jij/alle media schrijven niks waarom zo'n man waarschijnlijk tot zo'n daad komt.

Ik hoop trouwens dat je ook eens wat schrijft over die Egyptische Kopten die door de aanhangers van mo tot hun slaven zijn gemaakt.
Artikel stond ook in ND.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3914

Verdraaid nou doe ik het weer!

Jos M. Strengholt zei

Waarom een man in Florida, aards paradijs, rijk, zonnig, geen moslims... een Koran wil verbranden?

Er zijn mensen met een overdreven behoefte aan aandacht. Dit lijkt me er zoeen.

Evenwicht zal je in media ten onrechte zoeken. media beschrijven immers per definitie wat uitzonderlijk is. daarom lees je meer over ongelukken dan over mensen die veilig de weg over steken.

gert zei

Hoi Jos,heb je mevr.Clinton haar selectieve/geveinsde afschuw ook horen uitspreken over de aanstaande koran verbranding?

Wist je dat nota-bene het Amerikaanse leger zelf in 2009 de opdracht gaf om duizende Pashtun Bijbels te verbranden bedoeld voor het afghaanse volk?

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/asiapcf/05/20/us.military.bibles.burned/index.html?eref=edition

Gek hé dat dat de voorpagina's,het nos journaal de blog van Jos,enz. nooit haalde,wel de actie van een achteraf domineetje.

Max zei

Volgens voorganger Terry Jones is de islam „een gewelddadige en onderdrukkende religie die zich vermomt als een religie van vrede, en probeert onze samenleving te misleiden. Ook is het een waarschuwing „aan de radicale elementen van de islam” dat wij hun „bedreigingen niet tolereren” en we konden hun aandacht niet krijgen door een gewone boodschap te sturen.Niets doen is levensgevaarlijk.Moslims worden toch wel boos met het minste of geringste wat er wordt gezegd mbt de islam of de koran. Die zegt alweer genoeg over de angst die de wereld heeft voor de moslims/islam. Ze hebben gewoon de touwtjes in handen, niks mag meer uit pure angst voor de moslims. Er zijn moslimlanden waar de bijbel zelfs verboden is en je gestraft wordt als je wordt betrapt met de bijbel onder je arm. En daar hoor je de christenen ook niet over, geen bomaanslagen of protesten van die kant.