dinsdag 14 september 2010

Egypte boven alles... Hosni Moebarak voorop

Egypte heerst over de wereld. Dat zou je denken als je ziet vandaag hoe in de belangrijkste Egyptische krant, al-Ahram, onze eigen president Hosni Moebarak (82) in het Witte Huis in Washington voorop loopt, als leider van de machtige naties die vredesbesprekingen tussen Israel en de Palestijnen steunen. Die zijn weer begonnen in Sharm el-Sheikh. De headline in al-Ahram zegt: "De Route naar Sharm el-Sheikh". Onder leiding van onze Hosni dus!

Maar kijk je naar de echte foto, dan zie je dat de krant in Egypte net zoveel aan de foto heeft gedokterd als de dokters aan Moebarak...

En ik ben vermaand door The Pessoptimist... ik had natuurlijk aan bronvermelding moeten doen. MJH, je bent een beter mens. BRON: ZENOBIA

12 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,ik geef je ook nog fff wat actueel nieuws door,zo rondom de vredesbesprekingen,nieuws waar jij natuurlijk nog niets van weet.
Je kunt natuurlijk ook niet alles weten!

Het gaat over een nieuwe palestijnse film die is gemaakt."Een palestijnse film hoor ik je vragen,waarover dan?"

Kijk fff bij de bron zou ik zeggen.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=187996

Ik ben benieuwd of Abbas,Obama,Moebarak,Hoessein de film gaan verbieden/veroordelen.

Unknown zei

Ja, wat een gespuis he die Palestijnen.

Ik herinner me nog de Duitsers. Die hebben tot in 1945 miljoenen Joden vergast, Europa verwoest, Nederland leeggeroofd. Op hun radio en in hun kranten schreven ze nog in 1945 dat ze het wereldjodendom zouden uitroeien.

Gek he? En kort daarna hebben we vrede met ze gesloten. En hebben ze zulke rotdingen nooit meer gezegd en gedaan. Het kan verkeren.

Anoniem zei

Nou Jos, dat is wel heel makkelijk gezegd zeg. Een beetje geschiedkundige kennis is hier wel op z'n plaats.

Unknown zei

Ik heb vrij veel geschiedkundige kennis. Zowel van Duitsland als van de Arabieren en de Palestijnen. Wat is er mis met wat ik zeg?

Bart zei

Als ervaren photoshopper (ahum), valt mij dan op dat ze Moebarak ook nog eens hebben gespiegeld. Is toch wel een uurtje of wat werk, om zo'n manipulatie realistisch te krijgen.

Misschien een leuke carrieremove voor mij. Beeldgeschiedvervalser. :-)

Anoniem zei

@Jos: ik bedoel, na de oorlog in Duitsland werden de schuldigen van de holocaust wel degelijk vervolgd. In Palestina is dit helemaal niet nodig (al zal Gert daar anders over denken) en zou dus de situatie na een eventueel vredesakkoord totaal anders zijn. Antisemitisme in het MO lijkt vooral een manier om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Unknown zei

Mijn inschatting is dat een vredesakkoord dat beide partijen redelijk tevreden stelt, snel voor een afname van negativisme over Israel zal leiden onder de Palestijnen.

gert zei

Opvallend dat Jos alweer dezelfde strategie volgt.

Je benoemd/signaleert een zeer kwalijke zaak alweer begaan door de aanhangers van mo tov het Joodse volk en Jos bagatelliseerd de moslim misdaden alweer door daar iets anders als voorbeeld tegenover te stellen.

Maar ja Jos heeft vrij veel geschiedkundige kennis,.....volgens hemzelf dan.

gert zei

Een duidelijke overeenkomst die de geschiedenis wel laat zien is dat de wereld alweer doodstil is,nu de raketten weer volop afgeschoten worden richting Israel enkel met de bedoeling Joods bloed te laten vloeien.

http://www.israned.com/2010/09/omdat-de-wereld-weer-doodstil-is.html

Unknown zei

Gert, je benoemt inderdaad een kwalijke zaak. En daarmee insinueer je van alles, zonder dat je dat helder zegt. Je insituatie is zeer duidelijk: kijk eens hoe slecht die Palestijnen zijn, daarmee kan je geen vrede sluiten.

Als dat zo is, kon Europa met Duitsland geen vrede sluiten. Mijn vergelijking is zeer ter zake dus.

gert zei

Hoi Jos,jou vlieger/jou vergelijking gaat maar een klein stukje op en dan stort hij al ter aarde.

Alvorens Europa met de Duitsers vrede sloot zijn al hun leiders vervolgd,bestraft en uitgeroeid,ook is hun handboek(mijnKampf) waarin ze spraken over hun superioriteit en over de andere mens(de Joden) als minderwaardigheid gesloten/verboden.Daarna is hun hoofdstad opgedeeld en zijn ze jaren lang streng in de gaten gehouden.

Jos,wees toch niet zo naief te denken dat dat ook op termijn met de volgelingen van mo gaat gebeuren.

Unknown zei

Gert, je hebt geloof ik niet veel kennis van de geschiedenis van Europa en hoe met de Duitsers is omgegaan na de oorlog. De grote massa van Nazi's is nooit bestraft - bewust niet, want Duitsland had nieuwe leiders nodig.

En Nazi's die wel werden bestraft, waren diegenen die misdaden hadden begaan, niet lui die films hadden gemaakt of krasse uitspraken gedaan.

Ik wil maar zeggen: om vredesbesprekingen tussen Israel en de Palestijnen af te keuren, wat jij lijkt te doen, omdat er slechts Palestijnen zijn die Israel haten, lijkt me een onhandige zaak. Heel Europa haatte de Duitsers, en met goed recht, en toch wisten we: vrede sluiten is niet het EIND van een proces van normalisatie, maar juist de VOORWAARDE.