vrijdag 16 april 2010

Update over mijn reis uit VS naar Parijs en Cairo

Phew, dat was op de nipper dat ik nog thuiskwam gisteren! In Atlanta wilde ons vliegtuig eerst niet opstijgen omdat het veel te warm was in de kabine. Ze waren wat te laat begonnen met koelen. Na een uur de startbaan op, maar na lang wachten terug naar de gate: problemen in Europa. We konden niet over Engeland vliegen vanwege de vulkaan in IJsland. Dus moesten we bijtanken om met een flinke, zuidelijke, boog naar Parijs te vliegen. Maar ook dat had voeten in de aarde want wegens omleiding van veel vliegtuigen zat het luchtruim daar overvol.

Uiteindelijk vlogen we twee uur te laat naar Parijs. Dus miste ik daar mijn vlucht. Ik dacht goochem te zijn: waarom niet even naar Schiphol vliegen, en vandaar de vlucht van 8.55 pm naar Cairo? Ze keken me in Parijs glazig aan. 'Eh meneer, Schiphol zit potdicht...' Gelukkig ging er uit Parijs nog een vliegtuig naar Cairo, zo bleek, ik hoefde maar drie uur te wachten. Ook onze vlucht uit Parijs ging een uur te laat weg, maar misschien is dat daar wel normaal. Net op tijd in elk geval, want om 11 pm gingen ook Charles de Gaulle en Orly, de Parijse luchthavens, dicht. Grappige ervaring, nooit eerder moest ik omvliegen wegenns natuurrampen.

Natuurramp? Of wordt dit het begin van het einde van global warming en kunnen we weer gewoon lekker veel autorijden?

2 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,ik moest gisteren nog aan je denken ivm die IJslandse stofwolken.Zo zie je maar dat uit het oog niet altijd betekend uit het hart.

Unknown zei

geweldig waarde broeder.