zaterdag 10 april 2010

Prima commentaar van Arendo Joustra in Elsevier over SGP

Arendo Joustra verwoordt goed in Elsevier waarom de utspraak van de Hoge Raad over de SGP zo onbehulpzaam is, niet alleen voor SGP, maar voor de openheid van onze samenleving. En hij heeft niet veel op met de fundo-feministen. Ik laat hem graag aan het woord:
Leven en laten leven is een goed liberaal principe. Helaas zijn er scherpslijpers die vinden dat heel Nederland gelijkgeschakeld moet worden. Je hoeft het niet eens te zijn met de SGP om de partij toch haar vrijheid te gunnen Je hoeft het niet eens te zijn met de SGP om de partij toch haar vrijheid te gunnen.

Zo zijn vijf organisaties van vrouwen- en mensenrechten al jaren bezig met het treiteren van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Ze vinden dat deze oudste politieke partij van Nederland ook vrouwen op de kieslijst moet zetten. Want anders is sprake van ‘discriminatie’.

De Hoge Raad, het hoogste rechtscollege, heeft zich vrijdag achter dit fundamentalistische vrouwenstandpunt geschaard. Maar wie is hiermee geholpen? Als er in de SGP al vrouwen zijn die een politieke functie ambiëren, kunnen zij een eigen partij oprichten. Een vrouwvriendelijke SGP als het ware. Het zou pas discriminatie zijn als dat niet zou kunnen.
Lees het hele artikel in Elsevier.

Geen opmerkingen: