dinsdag 13 april 2010

Archeologie bewijst dat er sprake is van devolutie in Egypte

In Egypte blijven de fraaie archeologische vondsten tevoorschijn komen, zoals deze sarcofaag van een meisje, gevonden in de oase Bahariya. De sarcofaag is een meter lang, en gemaakt van gips. In Bahariya zijn onlangs 14 Grieks-Romeinse tombes gevonden, en deze sarcofaag kwam uit een daarvan tevoorschijn. Deze is 2300 jaar oud. Heel mooi om te zien hoe de kleding van die tijd was aan de fijne manier waarop dit op de sarcofaag is zichtbaar gemaakt. Mensen toen waren niet erg anders dan wij vandaag de dag he?

En als je ziet hoe oude vrouwen in Bahariya er tegenwoordig soms uitzien, hm... deze dame was 90 op de dag dat de foto werd gemaakt. Is er sprake van devolutie?

In de oudheid was Bahariya een niet onbelangrijke nederzetting; het was een voorpost van Egypte en werd gebruikt als handelscentrum voor karavanen die van en naar Afrika trokken. Nu wonen er ook nog duizenden mensen. De oase is bijzonder interessant voor toeristen, vanwege de warmwaterbronnen, de faraonische bezienswaardigheden, en de heerlijke kalmte van het leven.

Geen opmerkingen: