woensdag 21 december 2011

vandaag evaluatie van mijn werk gehad

Vandaag heb ik met mijn assistent, mijn diaken en met twee collega-priesters ons werk van afgelopen 4 maanden geevalueerd. Per 1 september werd ik 'priest-in-charge' over St Michael's Anglican Church in Heliopolis, Cairo. En aangezien het jaar ten einde loopt, was dit een mooi moment om te zien wat goed gaat, en om te zien wat zwak of slecht gaat en wat dus verbetering behoeft.

We kwamen tot een stevige lijst zaken die beter moeten. Daar ga ik komende weken plannen voor maken. Maar er waren in de ogen van mijn collega's gelukkig ook de nodige zaken die goed gaan. Wat me het meest verheugde was de rekensom die ze me voorhielden: vergeleken met voor de zomer hebben we wekelijks ruim 150 meer mensen in onze kerkdiensten. Nu heb ik altijd geleerd dat je niet trots moet zijn, en dat getallen maar betrekkelijk zijn. Dat gezegd hebbende, ik ben toch heel tevreden :-)

  1. Op vrijdagmorgen ben ik met een engelse dienst begonnnen. Die is van 0 naar 20 mensen elke week gegroeid. De helft van hen ging voorheen in Cairo niet of nauwelijks naar een kerk
  2. Ik 'erfde' een zondagmorgendienst met 10? 15? mensen per week. Dat zijn er nu 20-25 elke week. De nieuwkomers kwamen al een tijdje niet meer in een kerk. In deze dienst hebben we vooral bejaarden.
  3. Op zondagmiddag is er een Soedanese dienst. Daar kwamen 100 volwassenen en 70 kinderen per week. Dat zijn nu ongeveer 125 volwassenen en 120-130 kinderen per week. De nieuwkomers gingen voorheen niet ter kerke in Cairo.
  4. Op zondagavond ben ik met een nieuwe Egyptische dienst begonnen die wekelijkse ongeveer 30 volwassenen en 10 kinderen trekt. Dit gaat vooral om jongelui die niet vast aan een kerk verbonden zijn maar die wat her en der bijeenkomsten bezochten.

Nu de groei bestendigen. Dat wordt de uitdaging voor komende maanden...

1 opmerking:

ineke zei

Fijn hoor, bij ons daalt het bezoek .... misschien kunnen wij nog wat leren van jullie daar