vrijdag 16 december 2011

Onze eerste 'kerk voor Ethiopie' bij elkaar

De laatste loodjes (afbeelding) ... Met onze Engelse, Soedanese en twee Egyptische gemeenten in St Michael's Church hebben we de afgelopen drie maanden gedoneerd voor het bouwen van twee kerken in Ethiopie.

Ons project is bijna klaar! We hebben een andere kerk in Cairo bereid gevonden om de bouw van een zo'n kerk in Gambella, Ethiopie, voor zijn rekening te nemen. Dus we hoeven zelf nog maar een kerk te 'bouwen'. Mede dankzij een vriendelijke donatie van St Mary's Anglican Church in Rotterdam (ze zagen onze plannen op deze blog) en van een aardige Egyptische vrind van me in Sydney, Australie, zijn er er bijna.

Ik heb mijn vier gemeenten opgetrommeld om dit weekend en het kerstweekend extra te geven voor dit project, zodat we op 25 December het nieuwe kerkgebouw (symbolisch) kunnen overhandigen aan een van de leiders van die kerken in Ethiopie die momenteel aan onze Alexandria School of Theology studeert.

Ik ben vooral blij met het snel slagen van dit project omdat dit voor onze Soedanese gemeente ook een enorme bemoediging zal zijn. In plaats van dat ze zelf continue de 'arme' kerk zijn, aan de ontvangende kant van donaties, kunnen ze nu met recht weten dat ze een steentje (plankje) hebben bijgedragen aan de bouw van een kerk. Daarmee zijn ze donateurs geworden in plaats van zelf te ontvangen. Goed voor hun zelfrespect.

Geen opmerkingen: