zondag 25 december 2011

Koptische paus nodigt Salafisten uit voor kerstviering

In de avond van 6 januari vieren de Kopten hun kerstfeest. Paus Shenouda III nodigt traditiegetrouw toppolitici uit. En dit jaar dus ook de leiders van An-Nour, de partij van de Salafisten. Yes! Heel goed van hem. De salafisten laten steeds weten dat de Kopten niks te vrezen hebben als ze meer invloed in Egypte krijgen; hoe 'oecumenisch' die radicale mannen zijn, moet nu blijken.

Zullen ze het aankunnen om bij een mis aanwezig te zijn, waar wordt verkondigd dat God mens werd. Zijn ze bereid zonder protest aan te horen dat Allah een zoon heeft? Voordeel voor die salafisten is dat de verkiezingen bijna voorbij zijn; voor hun achterban hoeven ze een bezoek aan de kerstmis niet na te laten. Maar ik heb wel een sterk vermoeden dat ze beleefd verstek zullen laten gaan. Om zich niet al teveel in de kaart te laten kijken, hebben ze vermoedelijk 'andere verplichtingen' waardoor ze afwezig kunnen blijven.

En komen ze toch? Dan horen ze tenminste de waarheid, als ze de oren van hun hart willen openen...

De veiligheidsmaatregelen bij de kathderaal, waar duizenden mensen in gaan, zullen extreem zijn. Niemand komt de kerk in zonder zijn identiteitsbewijs te laten zien. Moslims maken dus geen schijn van kans op een plekje in de kerk. Jammer. Verder vermoed ik dat de aanwezigheid van politie excessief zal zijn; de vrees voor een aanslagen met kerst is groot. Of met oudejaarsavond, zoals precies een jaar geleden .

8 opmerkingen:

gert zei

Jos zegt;
"zijn ze(de moslims) bereid zonder protest aan te horen dat allah een zoon heeft"?

Kun je de persoon en de Naam van Jezus en Zijn Vader nog meer beledigen met zo'n uitspraak, alsof de levende God van Abraham,Izaak en Jakob, de Hemelse Vader van Jezus één en dezelfde zou zijn als het wrede duivelse woestijn godje allah?(er natuurlijk van uitgaande dat Jos met de Zoon Jezus bedoeld)

Het kerstgebeuren zó leugenachtig voorstellen aan de moslims zou ook nog eens volkomen averechts werken want juist met kerst zien we dat de komst van het heil een totaal Joods exclusief gebeuren was en is.
Een Joodse maagd,in het Joodse land,in een Joodse plaats,een uitverkoren Joodse volk,een zuiver Joodse Messias,vervulling van de Joodse geschriften enz.

Jos schrijft verder; "en komen ze( de moslims)toch? Dan horen ze tenminste de waarheid,".

Jos z'n op dit punt hevig verdraaide waarheid zal je bedoelen.

Jos M. Strengholt zei

Ik weet hoe moeilijk je het kan snappen Gert, maar christenen in de arabische wereld spreken nu eenmaal arabisch. En de moslims hebben ooit de naam allah van de joden en de christenen geleend - alaha.

Is het nu echt zo moeilijk te vatten dat christenen in hun bijbel het over Jezus als ibnallah hebben? De zoon van God?

Gebruik niet van die grote woorden over dingen waar je niks van afweet.

Lennart Aangeenbrug zei

Gert,

Als westerling die nog nooit in Arabië is geweest, snap ik zelfs het punt van Jos.

Taal wijst ergens heen. Een tafel is een plank met 4 poten. Een stoel heeft nog een rugleuning en is bedoeld om op te zitten. Allah is een soortnaam voor god. Niet een eigennaam als JHWH, Baäl of Astarte. Dat wij in Nederland iets anders voelen bij Allah is logisch. Maar beperk je jezelf niet te veel als je voorschrijft dat buitenlandse christenen geen Allah mogen gebruiken? Zij bedoelen met Allah de God van Abraham, Izaak en Jakob.

Al googlend kom ik op mijn eigen blog uit (ja heus) met een citaat van Jos (nog meer heus): http://www.aangeenbrug.org/artikel/allah-versus-heer-maakt-het-wat-uit

Vast een geintje van Allah.

gert zei

Hoi Jos over het gebruik van grote woorden (vooral op twitter)gesproken zeg!


Hoi Lennard,

De "onzichtbare" levende God stuurde Zijn Zoon onder andere naar de aarde om ons mensen duidelijk te laten zien wie/hoe Hij is.
Wie Mij gezien heeft heeft de Vader gezien,zegt Jezus.

Om deze liefdevolle genadige levende God(beeld van Jezus) maar enigzins te verbinden met,of maar een link te leggen met een zo wrede kwalijke islamgod en z'n volgelingen in wiens naam zoveel terreur, lijden en haat over de wereld gebracht word is not done vooral niet bij de kerst boodschap.

Is ook not done naar de vele gristenen/ex moslims in landen als bv.Nigeria,gaza strip,Irak,Egypte enz.
Niet alleen in Nederland voelen mensen inmiddels iets totaal anders bij de naam van allah.

De gristelijke boodschap/godsdienst word hevig vervuild door ook maar een link te leggen,hoe klein ook met deze machteloze islamgod.

Jammer dat Jos dat aspekt totaal wegmoffeld.Voor Jos gaat het om taal gebruik.

Jos M. Strengholt zei

Gert k moffel niks weg.

in elke arabische kerk, in elk arabisch land, wordt de bijbel gebruikt. en elk arabische christen zegt Allah tegen God.

Gert, jij zegt dagelijk God tegen God. Stop daar subiet mee. Dat is een naam die in de afgodendiensten op de balkan werd gebruikt, en zo is dat woord God in onze taal gekomen.

Ja, het is een taalkwestie. En bovendien: het goede recht van christenen in de arabische wereld om dat te doen. Of wil jij ze vertellen dat het fout is?

Jos M. Strengholt zei

En Gert, hoe wonderlijk je gedachtenkronkels zijn: Jij vind dat ik de naam Allah niet mag gebruiken voor God, vanwege christenen die vervolgd worden in "in landen als bv.Nigeria,gaza strip,Irak,Egypte enz."

Laat het tot je hersens doordingen: die door moslims verdrukte christenen in Gaza, Eggyte, Irak enz die zeggen ZELF Allah tegen God. En dat Jezus de ibnallah is. Zoon van God.

Dus Egyptische christenen mogen wel Allah zeggen maar als ik een kerkdienst leidt, of als de paus dat doet, dan mogen we geen Allah zeggen.

Je draait door man.

gert zei

Hoi Jos,wat ben je heftûgh man!

Ik reageer enkel fff op je onrealistische toch wel naieve blogartikeltje,alszouden de salafmoslims nota-bene een kerstviering van gristenen bij gaan wonen(anders dan om deze te verstoren).

Jij weet ook drommels goed dat het bv.in de ogen van moslims een onvergeeflijke zonde is te geloven/te denken dat God een Zoon zou hebben/of verwekt.

Verder denk ik dat het volkomen in de lijn van bv.Paulus is om in de prediking duidelijk onderscheid te maken tussen de(af)goden/allah en de enige ware levende God van Israel/JHWH.

Het kan ook best zijn dat het gebruik van de naam God ook volkomen "onkosjer" is,maar ik/wij spreken daarnaast voor alle duidelijkheid altijd over de God van de Bijbel,de God van Israel en dat is een volkomen andere dan het machteloze godje uit de koran.

Of verzuim je in tegenstelling tot bv.Paulus dat dan ook te zeggen?

Cowboy zei

The official spokesman of 'Al Nour' Party and the official spokesman of 'AL Gamaaa AL Islamia' both refused the invitation officially and said we cant attend a religious ceremony that we don't believe in, its against Islam and we will not go to the mass, we will protect the church form outside :)