maandag 12 december 2011

Lex Runderkamp (NOS) wordt steeds zieliger

Lieve deugd. Meneer Runderkamp geeft maar niet op. In een tweet eerder vandaag noemt hij JD Snel een 'zeer onzorgvuldige historicus'.

Hoe diep kan je zinken. Omdat Runderkamp's journalistieke billen bloot gingen, gaat hij nu met modder gooien? Daar zal hij zelf vuile handen van over houden.

JD Snel, Kees Hulsman en ondergetekende hebben met tal van bewijzen laten zien dat de reportage van Runderkamp een falikante fout van hem was. Hij suggereerde voor alle kijkers duidelijk dat Kopten hun eigen kerk in brand hebben gezet in Marinab. Moslims hebben het immers niet gedaan, liet hij weten. Welaan, we weten allemaal beter. Hij heeft zich vergist.

Maar toegeven dat je blunderde is moeilijk. Dus gaat hij JD Snel nu zwart maken? Zeldzaam zielig. Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat aantonen dat JD Snel zo'n 'zeer onzorgvuldige historicus is.' Zo'n beschuldiging moet je wel hard kunnen maken.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste heer Strengholt,

Mijn ervaring is dat zelfs christenen het lastig vinden om fouten toe te geven.

Mijn advies: stop er verder geen energie in.

KCB zei

Een duidelijk geval van blunderkramp.

Anoniem zei

Gert A zei

Ik had niet gedacht dat het zover zou komen.
Er is nu geen weg terug meer voor Runderkamp.
Hij raakt steeds meer verstrikt in zijn eigen hoogmoed.

Jan Dirk Snel zei

Ja, Jos, dat Lex Runderkamp die zo zorgvuldig is dat hij eerst vertelt dat de kopten in El Marinab nooit een eigen kerk hadden en later doodleuk vertelt dat hij best wist dat ze wel degelijk een eigen kerk hadden, die zo zorgvuldig is dat hij een hele reportage maakt over de vraag wie tijdens grootscheepse onlusten en een aanval van honderden jongeren op een kerkgebouw in aanbouw, dat ze verwoesten, een brandje dat niet veel voorstelde aanstak, dat die Lex Runderkamp, die ongelooflijk nauwkeurige en zorgvuldige Lex Runderkamp, dat wonder van journalistieke betrouwbaarheid, een man die echt nooit zal liegen, maar dan ook nooit, en die in de hele wereld bekend staat om zijn fenomenale waarheidsliefde, dat die Lex Runderkamp mij ‘een zeer onzorgvuldige historicus’ noemt, dat komt natuurlijk hard aan. Ik moet daar nog even van bijkomen. Ik heb alleen een voorlopige reactie op mijn blog geplaatst. http://jandirksnel.wordpress.com/2011/12/08/lex-runderkamp-nos-en-zijn-moeizame-verhouding-tot-de-waarheid/#comment-129 Maar ik heb van Lex Runderkamp geleerd dat je dingen tot op de bodem moet uitzoeken. En daarom zal een werkelijke reactie nog even op zich laten wachten.

Jos M. Strengholt zei

Nu wordt JD Snel wel echt boos... ben benieuwd op wat voor reactie dit gaat uitdraaien...

Johan zei

Ach JD, laat die Runderkamp toch gewoon. De arme ziel komt nog maar net kijken in Egypte en dan kunnen je journalistieke vooroordelen en politieke overcorrectheid je nog behoorlijk dwars zitten.

Hij heeft zich laten gebruiken als propagandist van de agitatoren - kan gewoon gebeuren zo'n beginnersfoutje. Daar heeft ook Runderkamp recht op, toch?
Hij vecht nog een achterhoedegevechtje en verkeert duidelijk nog in de ontkenningsfase. Gun hem de tijd dan komt er zeker ruimte voor berouw. Hoe harder je nu prest, des te langer blijft hij in de ontkenning steken.

Ik zou zeggen: ma'aleesh! ;o)

Anoniem zei

Het valt mij op dat er pas nog een mooi stuk over "hoor en wederhoor" stond op de website van JD Snel. Nu krijgt meneer JD Snel het voor elkaar om 1000'en woorden te wijden aan Lex Runderkamp, maar niet aan ons laat weten of hij Lex de kans heeft gegeven om te reageren. Ik ga er dus vanuit dat dit niet is gebeurd. Nu reageert Lex zelf, en dan is het weer niet goed? Ik snap JD Snel niet, misschien moet hij zich bezig gaan houden met dingen waar hij zich mee kan bemoeien en goed in is, in plaats van zo'n grote ophef te veroorzaken over een prima journalist.

Jos M. Strengholt zei

aha... een anonieme reactie. flink hoor.

Hoor en wederhoor? Het eigenaardige is dat Runderkamp dus geheel niet op argumenten ingaat maar domweg aan zijn eigen fabel vasthoudt.

en zijn reportage bleek geen enkele vorm van hoor en wederhoor te bevatten. prima journalist?

Bovendien heeft Runderkamp op zijn eigen blog toch alle ruimte om te zeggen wat hij wil? Dat is heel anders voor die Kopten in Merinab. Die hebben geen schijn van kans gekregen.

Eerst niet van de moslims daar en ook niet van Runderkamp. Misselijk van hem.

mbuurman zei

@anoniem; waarom durf je niet onder je eigen naam op te komen voor deze zogenaamde "prima journalist"? Jandirk Snel heeft erg zorgvuldig de kwestie bekeken, en Runderkamp maakt zich er als een zieligerd van af met een totaal gebrek aan inhoudelijk verweer, en voornamelijk op de man spelen. Bah, waardeloos gedrag!