zondag 11 december 2011

Saoedier kan doodstraf krijgen... sliep met zijn ex

Een Saoedische man dreigt te worden gedood door steniging. Zijn misdaad: hij sliep met de vrouw waarvan hij, zonder dat ze dat wist, al maanden eerder was gescheiden.

Ja, dat is echt wel de doodstraf waard natuurlijk. De Saoedische krant Al-Akhbariya legt het uit. Mevrouw kreeg van haar man te horen dat hij van haar was gescheiden. Toen ze naar het hof ging om dat te controleren, bleek dat hij al vier maanden eerder had gedaan.

En ondanks dat was hij bij haar gebleven en had hij regelmatig de daad verricht. De dame was hierom zo kwaad dat ze naar het gerechtshof van Jedda ging met de eis dat haar man de doodstraf moet krijgen.

En dat kan ook zomaar gebeuren, want wat hij deed wordt in de Islam als de meest ernstige vorm van overspel gezien.

De sharia leert dat een man en vrouw geen sexuele relatie mogen hebben als ze gescheiden zijn. De vrouw moet eerst met een andere man getrouwd zijn en weer van hem gescheiden, alvorens ze whoopee mag doen met haar eerste echtgenoot. Zo niet, dan kan hij de doodstraf krijgen.

2 opmerkingen:

Paul Miller zei

Wat ik dan niet begrijp is dat die man dat (van te voren) niet wist of er geen rekening mee hield. Of is SA ook aan het seculariseren?

Jos M. Strengholt zei

die man wist het vast wel. seculariseren? religie is bij velen in saoedie arabie een heel dun vernisje voor de buitenwereld. binnenshuis is het vaak heel anders.