zaterdag 17 december 2011

Het glorieuze Egyptische leger

Hier een filmpje van het Egyptische leger en hoe dat met 'terughoudendheid' optreedt. Acht doden sinds gisteren en 300+ gewonden.

Dit hoort bij de laatste beelden van vanmorgen, zaterdag, want onafhankelijke TV wordt werken weer onmogelijk gemaakt. Intussen gaat het leger door met anderen de schuld geven en de eigen handen in onschuld wassen.

Een van de fraaiste statements van het leger vanmorgen: de demonstranten zijn de "contra-revolutie", en die moeten ze natuurlijk geen ruimte geven.

Welaan, het is intussen wel duidelijk dat het oude regime springlevend is en de macht stevig in handen heeft. Onder Moebarak was dat regime niet zo bruut als nu. De zogenaamde 'revolutie' van het voorjaar is een lachertje gebleken. Egypte is er ingestonken; het leger was nooit van plan om iets echt te laten veranderen.

Gesignaleerde graffiti: 25 januari 2012: revolutie tegen de SCAF. (Hoge Commanda van het leger).

Een mooie kreet, maar het gaat niet gebeuren. De steeds verder afbrokkelende groep van lui die bereid zijn de straat op te gaan, heeft geen schijn van kans. Het leger onderdrukt hard, en de bevolking vindt dat prima.

De meeste mensen geloven de leugenmachine van de StaatsTV die zonder terughoudendheid het optreden van het leger steunt. En de meeste mensen worden steeds armer, en willen desnoods een terugkeer naar de Good Old Times van onder Moebarak. Zolang de economie maar weer aantrekt.

Geen opmerkingen: