donderdag 29 december 2011

Egyptisch leger leent geld aan centrale bank

Gisteren heeft het Egyptische leger bekend gemaakt dat het miljard dollar leent aan de Egyptische centrale bank. Dat ze dit meedeelden lijkt onderdeel van een PR-campagne om het geschonden imago van het leger wat op te poetsen, maar parbleu, hoe bont kunnen ze het maken.

Nu staat Egypte aan de rand van een economische afgrond, dus de centrale bank kan dit goed gebruiken. Maar een leger dat miljard dollar aan de centrale bank leent.... hoe idioot wil je het hebben?

Hoeveel geld heeft het leger dan wel niet beschikbaar, dat het zomaar miljard overmaakt aan de centrale bank? Laat het leger hiermee niet precies zien wat een diktatoriale rol het in de samenleving speelt? Welk onderdeel van een regering heeft zoveel geld op eigen rekeningen - en mind you, het gaat om geheime rekeningen waar geen enkel toezicht op wordt gehouden.

Geen wonder dat het leger zijn rol in de samenleving niet wil opgeven. Daar zit de echt corruptie.

1 opmerking:

Wimco zei

interessante move van het leger. Vraag me af hoeveel mensen dezelfde gevoelens en vragen zullen hebben die jij in je stukje noemt. Ik mag toch hopen dat het blijmoedig naive stadium van het leger als vriend van het volk toch voorbij is. Henshouf...