dinsdag 6 juli 2010

We werden voor het lapje gehouden

U herinnert zich nog dat vrienden van Israel tijdens de crisis rond de schepen die naar Gaza voeren in mei, keer op keer vertelden dat al die verhalen over de ellende in Gaza ‘allemaal leugens’ waren? Dat de winkels in Gaza vol lagen? Dat er totaal geen gebrek aan goederen was?

Heel vreemd. Het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken heeft nu een lijst met goederen gepubliceerd die mogen worden ingevoerd in Gaza ‘om het leven van de burgers te verlichten’. Aldus een verslag in de Israëlische publicatie Ynet, gisteren op het internet. Nog steeds mogen geen goederen ingevoerd die gebruikt kunnen worden als wapens, maar dit bewijst dat voorheen massa's goederen niet mochten worden ingevoerd die niets met wapens te maken hebben.

De nieuwe lijst is samengesteld door de coördinator van regeringsactiviteiten in de ‘Gebieden’ (het woord ‘Bezette Gebieden’ krijgt Israel niet door de strot) Majoor-Generaal Eitan Dangot, samen met Yossi Gal, directeur–generaal van het Israelische Ministerie van Buitenlandse Zaken. Yossi Gal zegt dat ze met de vorming van de lijst hebben gepoogd om de burgerbevolking te helpen en om terreurgroepen geen wapens in handen te geven.

Maar beste meneer Gal, uw vrienden in Nederland hebben steeds gezegd dat dit altijd al gebeurde. Dit was tot voor kort dus niet zo? Israel maakte het leven van de gewone man in Gaza dus door de blokkade sinds 2007 wel degelijk verschrikkelijk moeilijk door een beleid dat blijkbaar niet nodig was om de veiligheid van Israel te waarborgen.

Dangot zegt dat het aantal vrachtwagens dat nu Gaza binnen mag veel groter is dan een maand geleden. Blijkbaar was er een maand geleden dus niet genoeg om de bevolking van Gaza een normaal leven te laten leiden. Bovendien zegt Dagot dat het aantal transporten tussen nu en het jaar 2011 ongeveer zal verdubbelen. Dat wil zeggen dat eigenlijk vandaag ook het dubbele nodig is voor Gaza? Mooi dat Israel erkent dat het nog steeds niet doorlaat wat nodig is voor de burgers van Gaza, en dat het tot voor kort nog veel minder doorliet dan echt nodig was. Wat een schande eigenlijk.

Mag je dus constateren dat alle protesten wel degelijk terecht waren? Israel zelf erkent dit nu gewoon door zijn beleidsverandering. Wie verhaaltjes verspreidde dat de burgers in Gaza het prima hadden, waren dus verkeerd geïnformeerd. Ze moeten zich afvragen of ze misschien op verkeerde informatiebronnen in Israel en Nederland hebben vertrouwd.

5 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,het is maar hoe je het bekijkt,ik bedoel wie en door wie je voor het lapje word gehouden.

In je niet aflatende strijd voor die ozo onschuldige honger lijdende gaza bevolking vergeet je steeds vanwegen die enorme lap voor je eigen ogen de aanleiding van de blokkade te noemen,nl de bewoners van Sderot.
Duizenden hamas projektielen zijn op hun stad afgevuurd enkel en alleen met de bedoeling Joodse mannen,vrouwen en kinderen te doden.
Ik weet je mag daar van jou niet over zeuren want er werden maar twee Joden door gedood.

Lees eens ffff het artikeltje wat ondermeer gaat over Sderot,vooral over die speelplaats van de kleuterschool,misschien bewerkt het dat die enorme lap voor jou eigen ogen verdwijnt.En tevens je selektieve bewogenheid verdwijnt voor die ozo onschuldige bewoners van gaza die op hun beurt massaal die ozo onschuldige hamas in het zadel hielpen.

http://www.nieuwsdealers.nl/item/427/in-het-heilige-land-is-niets-wat-het-lijkt

Dikkie v gelder zei

Gert, verlies niet uit het oog dat het hier gaat om mensen van vlees en bloed, die ook recht hebben op een humane behandeling.

Jos M. Strengholt zei

Gert, je reactie gaat nergens over. Zei ik dat die lui in Gaza lieverdjes zijn?

Ik zei dat mensen als jij je door bepaalde partijnen in Israel laten voorliegen, en jullie herhalen die leugens graag.

Israel erkent nu zelf dat de blokkade mede als doel had om de burgers van Gaza te kwestsen. En dat terwijl Israel, en veel vrienden van Israel, tot voor kort nog ontkenden dat er in Gaza een probleem was.

Conclusie: je wordt voorgelogen en velen geven die leugens nog door ook.

pharmacy zei

Well. it's the same problem but I think it's all about tolerance. I am sorry but I am learning your language and I can't write down as well as you, so I hope you can tolerated me.

xlpharmacy zei

Duizenden hamas projektielen zijn op hun stad afgevuurd enkel en alleen met de bedoeling Joodse mannen,vrouwen en kinderen te doden.