donderdag 22 juli 2010

Leden van Ger Gem in Nederland mogen alleen Kliksafe

Hoe sektarisch zijn de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN)? Leden van dat kerkgenootschap riskeren tuchtmaatregelen als ze een andere internetprovider nemen dan Kliksafe, meldt De Wachter Sions, het kerkblad van de GGiN. Kliksafe biedt volgens de kerk het meest beveiligd internet aan. Het kerkgenootschap zal de kerkenraden van de gemeenten helpen om hun kerkleden te overtuigen. Als leden van de kerk toch andere providers gebruiken moeten kerkenraden ,,vervolgstappen in de kerkelijke behandeling'' in overweging nemen. In 2007 verbood de kerk zijn leden om ongefilterd toegang tot het internet te zoeken.

4 opmerkingen:

Walter M. van der Wolf zei

Interessante opmerking die je hier maakt. Ook binnen evangelische kringen en andere christelijke gezindten speelt de discussie.

Wel of geen gefilterd internet. Ik geloof dat EO-filternet bij heel veel christenen is geïnstalleerd.

Maar wat is nu wijsheid?

Jos M. Strengholt zei

wijsheid lijkt me in elk geval niet om als kerkgenootschap mensen te dreigen met uitzetting uit de kerk als je niet hun advies over Klksafe opvolgt. Straks vinden ze een Mercedes de veiligste auto, moet iedereen daarin gaan rijden?

Wijs is als je het internet gebruikt voor wat goed is.

Walter M. van der Wolf zei

Daar wil je dus eigenlijk mee zeggen.

De oplossing is niet Kliksafe, Filternet òf dreigementen maar gewoon je eigen geweten en kiezen voor het goede.

Jos M. Strengholt zei

Ja dat lijkt me he? Lastig is wel dat ik tegelijk vind dat een kerk(genootschap) best stevig mag zijn. Er zijn zaken waar een kerk moet kunnen zeggen: tot hier toe en niet verder.

Maar dat werkt helemaal niet als een kerk al sektarische trekjes heeft, zoals de zeer naar binnen gekeerde en geisoleerde GGiN.