zaterdag 17 juli 2010

Het Nederlands Dagblad zakt door het ijs?

Abonnees van het Nederlands Dagblad in de provincies Groningen, Zeeland en Limburg hebben vandaag geen krant ontvangen. Het Nederlands Dagblad biedt hiervoor haar excuses aan, lees ik op de website. Wat moet de directie zich de haren uit het hoofd trekken. Het kan zich zoiets niet veroorloven.

De mensen die vandaag de krant niet krijgen, lezen dus niet dat juist in de editie van vandaag door de hoofdredactie excuses worden aangeboden voor het niet bezorgen van de krant in andere delen van het land acht dagen geleden. ‘Onze welgemeende excuses! Met de wens dat u en ons herhaling zoveel mogelijk bespaard mag worden’, schreef de hoofdredactie vanmorgen. Op dezelfde morgen gebeurt hetzelfde dus weer.

Vorige week was sprake van een stroomstoring bij de drukker. Wat was nu de oorzaak? In elk geval kregen de distributeurs de krant niet op tijd. Gezien de regio’s waar de krant te laat bij de distributeurs kwam, lijkt me evident dat de drukkerij opnieuw problemen had. Of hadden de drie vrachtwagens toevallig tegelijk panne? Lijkt me stug.

Wie zijn krant vandaag niet kreeg, kan dus in hetzelfde hoofdredactionele ‘excuus’ niet lezen dat het slecht gaat met de krant. Advertentie-inkomsten waren vorig jaar 25% lager dan in 2008. Personeel moest salaris inleveren, en er lijken een paar ontslagen te gaan vallen. Dat de krant al eerder besloot dat toegang tot de website in de nabije toekomst geld gaat kosten, zal wel zijn ingegeven door deze best extreme financiële nood. Een noodgreep die volgens mij niks opleveren zal.

Geen opmerkingen: