donderdag 4 maart 2010

Overdreven aandacht voor misbruik van kinderen in RK kerk

Michiel Peeters geeft ons in het blad Catholica enkele observaties m.b.t. het schandaal over sexueel misbruik in katholieke jeugdinstellingen, dat nu de Kerk in Nederland bereikt heeft. Zeer lezenswaardige opmerkingen. Hij laat zien dat onder celibataire mannen in de RK kerk het misbruik veel lager is dan onder mannen buiten de kerk, maar de mediaaandacht is onevenredig groot. Ik vind dat een ergerlijke zaak.

Waarom doen journalisten dit?

1 opmerking:

John Miller zei

Mijn seculiere collega's spreken er dagelijks schande van, maar over tal van misstanden elders en door niet-gelovigen begaan, hoor je ze niet of zoveel minder.

Wil je echt van mij een antwoord Jos?
Nou, vooruit dan maar...

"Gelovigen zijn hypocriet, dat weet toch iedereen?! Die waarheid kan niet vaak genoeg gezegd en herhaald worden.
Bovendien, die wereldse wijsheid verschoont en verdonkermaant op vakkundige wijze het frequent persoonlijk falen op tal van levensterreinen.
Dit 'defence mechanism' is voor geestelijk ontheemde wereldlingen een psychologisch aangename vorm van zelfrechtvaardiging en moreel grote schoonmaak houden.
Wim Kan zei het al van Joop den Uyl destijd: als die straks bij petrus aan de hemelpoort verschijnt, lult hij zich daar "in tweevoud" ook wel uit.

Maar beste Jos, dat hoef ik jou toch allemal niet te vertellen :-)