donderdag 4 maart 2010

Geert Wilders: 'Moslims in Almere hoeven de PVV niet te vrezen'

Moslims in Almere hoeven de PVV niet te vrezen. Dit zei partijleider Geert Wilders woensdag in de stad waar zijn partij als grootste uit de verkiezingsstrijd kwam. ,,Als zij zich aan de wetten houden, zijn ze gelijk aan ieder ander en hebben ze geen enkele reden om bang te zijn'', aldus Wilders.

Kijk, Wilders heeft meer inzicht dat veel van zijn aanhangers. Hij erkent dat hij geheel niet strijd tegen de Islam. Mensen die de Islam aanhangen zijn gelijk aan ieder ander, ook aan Joden en Christenen dus, en aan atheisten als Wilders.

Met zijn populisme tegen de Islam heeft Wilders goed gescoord. Het enige symbool van de Islam dat hij concreet wil aanpakken is de hoofddoek in publieke ruimtes. Dat zal hem vast niet lukken. Dit is symboolpolitiek om stemmen te winnen. De Roon, lijsttrekker in Almere beloofde zijn kiezers ''meer veiligheid en minder islam in de stad.'' Hoe zich dat verhoudt tot wat Wilders zegt over dat moslims zich alleen aan de wet moeten houden, is me geheel niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat dit over niks anders dan hoofddoekjes in publieke ruimtes.

Nu wil Wilders (mee)regeren en wordt het weer wat normaal, lijkt het. De enige eis die Wlders stelt is dat moslims zich aan de wet houden. En eh... dat vinden dacht ik alle andere partijen ook. Gaat het dan alleen om de vraag hoeveel politie er op straat moet zijn? In dat opzicht verschillen de Nederlandse partijen momenteel nauwelijks van elkaar.

1 opmerking:

Menno zei

nou, of dat nu klopt.... wilders ziet toch echt de islam als oorzaak van crimineel gedrag. Dat is een vrij uniek standpunt!