woensdag 29 februari 2012

Conferentie Kerkvaders 2-5 april in Cairo


22 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,opvallend tav jou kerkvaders is,dat ze beslist geen christenzionisten waren.

Integendeel je rilt van hun boude van haat vervulde uitspraken richting het Joodse volk.

Voor mij zijn het in ieder geval de grondleggers van de vervangingsleer met een hele grote blinde vlek.

Cursisten let op uwe saak!

Willem van Gent zei

typische reactie Gert. Je zegt "jouw" kerkvaders. Ze zijn niet alleen van de heer Strengholt, maar van 99% van de kerk. Alleen van extremisten in Zeeland en wat extreme vrijzinnigen bieden moedig weerstand.

Jos Strengholt zei

Ha die Gert. Zo kennen we je weer.
Kan je even zeggen welke van de kerkvaders die ik ga behandelen, verkeerde dingen heeft gezegd? Ik hoor het graag van je.

gert zei

Hoi Willem,nou gelet op Jos z'n voortdurend gedweep en pr.voor die luitjes mag je toch wel de woorden "jou kerkvaders" gebruiken, toch?

By the way,ga je de conferentie ook bezoeken Willem?Je was toch min of meer agnost?
Je kunt beter in april eens naar het zeeuwse komen gaan we gezellig fietsen.

Hoi Jos,ik las dat bv.br.Ignatius zo'n aversie tegen het Joodse volk had dat hij de gristenen die gelijktijdig met hen het paasfeest vierde medeplichtig verklaarde aan de kruisdood van Jezus.

Het is daarnaast een publiek geheim dat vooral door de eerste kerkvaders het zaad van de Jodenhaat in de kerk is gezaaid.
Nogmaals deze luitjes hadden een grote blinde vlek.

Tijdens de wintersport heb ik de Galatenbrief van Paulus nog eens doorgelezen,bij de woorden "gij liept goed.Wie is u in de weg gekomen"..werd ik zomaar bij Jos bepaald....kan natuurlijk toeval zijn,ik ben tenslotte geen kerkvader.

Willem van Gent zei

Ik heb ze nooit zo goed bestudeerd. Het kan best dat ze aan de basis liggen van het antisemitisme dat christendom heet. Ik weet het niet. Waarschijnlijk hebben ze ook veel andere dingen beweerd. Het lijkt me nuttig om daar kennis van te nemen als je je in de traditie van het christendom schaart. Los van van vraag hoe je er inhoudelijk over denkt.
Fietsen in zeeland lijkt me een goed idee, al ben ik nu erg druk met centjes verdienen.

Willem van Gent zei

Als je bij iets of iemand werd " bepaald" was dat natuurlijk gene toeval. Anders had je wel gezegd dat je aan Jos moest denken.

Jos Strengholt zei

Gert vertel me waar Ignatius dat zei en ik zal het uitzoeken.

Maar als je geen concrete bewijzen hebt moet je mijn broeder Ignatius niet belasteren.

Publiek geheim dat Jodenhaat bij kerkvaders begon? Man, veel van die lui waren zelf Joden. Jawel, ze waren tegen het judaisme. En?

gert zei

Hoi Jos gewoon fff googlen op'
"kerkvaders over joden",of op "wortels van Jodenhaat".

Anti-Judaisme schuurt vaak heel dicht tegen anti-Sem aan.Vroeger en nu.En?

Jos Strengholt zei

Ik vroeg je om aan te tonen dat de kerkvaders die ik ga behandelen Jodenhaters waren. Dat kan je niet dus.

Anijudaisme schuurt aan tegen antiemitisme? Ja, Belgie tegen Nederland. En toch is het heel anders.

gert zei

Hoi Jos,wil je dat ik het wiel opnieuw uitvind?
Doe niet zo onsportief.

Gewoon fff lezen/googlen wat anderen allang uitzochten.

Hou jezelf niet voor de gek Jos vele van de kerkvaders bedreven een vorm van religieus antisemitisme (Het Joodse volk heeft afgedaan in Gods heilsplan)en op grond daarvan waren het anti-zionisten,de hedendaagse volgelingen van deze kerkvaders ontzeggen het Joodse volk hun rechtmatig bezit van het door God aan hun beloofde land.
En dat is hoe je het ook wend of keert gericht tegen de Joodse mens.

Jos Strengholt zei

Gert je klept maar wat. Religieus antisemitisme? Dat is dat je als christen tegen het Joodse geloof bent?

Kerkvaders waren antizionisten? Waar praat je over man.

Hedendaagse volgelingen van kerkvaders? Wie zijn dat?

En als je tegen zionisme bent, ben je tegen de Joodse mens? Zal ik je een rij Joden noemen die tegen het zionisme zijn, en dan ga jij vertellen dat die Joden tegen Joden zijn?

Paul Miller zei

Ben ik ff blij dat gert niet langskomt. Het zou zomaar nergens over kunnen gaan, alsdan.

gert zei

Hoi Paul,natuurlijk is het niet plesant te horen dat diverse kerkvaders foute v(L)reselijke dingen hebben geroepen richting Gods volk.

Mede daarom heb ik niks met kerkvaders.
Maar sluit gerust je ogen en oren ervoor en schiet ook op de boodschapper.

Paul Miller zei

@gert

Schieten op de boodschapper? Zou niet durven. Joh, je moet gewoon blij zijn met die lui, want ze zaten dichter bij de bron dan jij en ik. We kunnen dus veel van ze leren.
En ja, ik ben genoeg evangelical om eerst de bijbel te willen lezen en die luitjes daaraan te toetsen etc. Maar die evangelische oppervlakkigheid t.a.v. traditie en intellect, heb ik ook zo'n hekel aan, dat ik me gerust vier dagen lang eens stevig achter de oren wil krabben.
De wereld heeft de kerkvaders echt niet nodig hoor, om antisemitische te zijn. Net zomin als de BBC omzichtig met de Islam is omdat de Islam gewelddadig is en Christendom niet. Het is gewoon de aanstoot die men neemt aan het kruis. Daarin zitten Joden en Moslims en de BBC allemaal op één lijn.

Jos Strengholt zei

Gert, je hoort wel eens van politci met slechte denkbeelden. Dus heb je niks met politici en scheer je ze allemaal over een kam?

En wat te denken, je hoort regelmatig dat een slechte auto uit de handel wordt genomen. Alle autos zijn slecht?

Er zijn wel eens bakkers die nogal slecht broodjes bakken, dus we willen geen brood meer?

Oma,s blog zei

hoi jos
ik lees regelmatig op je bloggy maar een ding weet ik dat is niet de mens te volgen maar christus en mn bijbeltje lezen en het geen achter ons ligt te vergeten en voor uit te kijken naar onze heer
en elkaar lief te hebben ik mis de liefde in mijn broeders en zusters maar mat 24 is ook in vole gaan ik verblijd mij in de here en je preken lees ik graag we kunne beter elkaar bemoedegen in de woorden god,s een gezegende dag verder
liefs anita

gert zei

Politici met slechte denkbeelden,bakkers die slecht brood bakken enz.het zou me wat.

Heel anders is het met kerkvaders die Bijbels ernstig verwerpelijke dwalingen leerde die nog steeds een enorme inpact hebben op de kerk en veel leed veroorzaakte tav het Joodse volk.

Nota-bene ene AdolfH rechtvaardigde zijn anti-Sem politiek vanwege verwerpelijke uitlatingen van de kerkvader MaartenL

Mijn punt was dat het me opviel dat deze(als ik me niet vergis) niet Joodse kerkvaders die ahw een lijntje hadden gehad met de Joodse apostelen opmerkelijk genoeg beslist geen christenzionisten waren.Toeval?

Daarnaast "miste ze ook nog eens het licht" tav van andere belangrijke Bijbelse waarheden die door het voortschrijden van de tijd zichtbaar werden.

Natuurlijk mag Jos een conferentie beleggen,aandacht geven aan lieden die in het verleden verwerpelijke uitspraken gedaan hebben die zijn eigen opvattingen tav het Joodse volk bevestigen.

Jos Strengholt zei

Okee Gert, bedankt voor je toestemming.

Eh Maarten Luther een kerkvader?

gert zei

Hoi Jos je zal ongetwijfeld wel weten dat over het begrip wie is kerkvader ook verschillend wordt gedacht.

Sommigen nemen een jaartal om dat te bepalen,bv.415 na Chr.voor anderen is het iemand die wezenlijk aan de leer van de kerk heeft bijgedragen en gezaghebbend was.
Dat laatste betekend dat jij ook nog een kansje maakt.

Paul Miller zei

Hé Jos, eigenlijk een heel mooi plaatje dat je daar hebt. Heb je een groter en beter leesbaar exemplaar voor me in PDF- bijvoorbeeld? If so, please send one to me.

Nielz zei

Mooie uitnodiging, ik heb er zin in!

Cor Verkade zei

Hopelijk heeft Jos een goede conferentie gehad... Voor een column voor Israel Actueel zat ik te googlen op antisemitisme en kerkvaders en kwam ik op deze merkwaardige discussie terecht... Ik ga uitspraken zoeken en dan kunnen jullie die lezen in de komende Israel Actueel...

Br.gr., Cor Verkade