dinsdag 14 februari 2012

Islamisering van de KLM

Ik reis nogal vaak met de KLM, en dat is duidelijk mijn favoriet. Gewoon een Nederlandse krant gratis krijgen, heerlijk! Maar wat me echt niet bevalt, is dat de KLM op haar vluchten naar het Midden Oosten alleen halal eten aanbiedt.

Van de week, van Amsterdam naar Cairo, vraagt een moslim die voor me zit aan de stewardess: 'Is it halal?' Vrolijk zegt de Hollandeya: 'Yes, sir, we only serve halal food!'

Als er in Nederland zo enorm is gediscussieerd om ritueel slachten te verbieden, en het slechts op de nipper niet doorging om het geheel te verbieden, is het dan niet eigenaardig dat alle Hollanders en andere kafirien die op Cairo reizen, verplicht moeten kiezen om ritueel geslacht voedsel tot zich te nemen?

Ik heb helemaal niets tegen halal eten. Ik doe in Cairo bijna niet anders. Maar waarom zelfs in her vliegtuig - een Hollands (nou ja, Frans) vliegtuig, niet een goede Hollandse maaltijd? Het zit er niet meer in. Moslims doen moeilijk over wat ze te eten krijgen, dus de KLM past zich om economische redenen aan. Ik snap dat dit handig is, maar echt begrijpen doe ik het niet. Staat de KLM zo ver van de Nederlandse samenleving dat het niet snapt dat dit bij veel mensen een beetje pijn doet?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gert A zei,


Misschien even melden bij de PVV ?

Zij zijn de enige die dergelijke misstanden aan de kaak stellen.

De rest heeft daar geen ballen genoeg voor.

KCB zei

Niks nieuws:

http://www.nieuwemoskee.nl/2011/02/de-koopman-en-de-dominee/

adw te U. zei

het zal de KLM wel klanten = geld opleveren of in ieder geval niet kosten. Het zal de KLM echt niet gaan om het halal, maar om de centen.

Halaltje zei

Wat een bekrompenheid. U kiest ervoor om naar Cairo te gaan. Alles is daar halal. U eet het voedsel daar, geniet er misschien van en denkt er niet over na. Op het moment dat u hoort dat KLM halal vlees serveert, krimpt u. Zo

Verwacht u van moslims dat zij alleen voor een Islamitische vliegmaatschappij kiezen. Ik ga ervan uit dat u meer ervaring heeft met vliegen. Men kijkt naar de tijden en de prijs van een ticket, neem ik aan.

IHeerlijk zo een Hollands krantje met een broodje halal. De perfecte combi

Jos Strengholt zei

De KLM biedt mensen altijd keus. Nu niet meer. Halal eten smaakt me prima, en ik Cairo eet ik ook graag een stukje varkensvlees dus dat doe ik vaak en met plezier.

Ja, ik heb graag dat de KLM me de keus geeft. Nu kiezen ze gewoon de makkelijkste route. Omdat moslims over hun eten moeilijk doen, moet ik meedoen als ik met de KLM vlieg? Ik zie niet zo goed de redelijkheid in. Als nu alle hollanders moeilijk doen en varkensvlees willen? Dan moeten moslims maar gewoon meedoen?

Het verschil zit er natuurlijk precies in dat niet-moslims aardige meegaande mensen zijn en er zich maar bij neerleggen. Dat weet de KLM ook wel, en in plaats van keus te geven, maken ze een knieval voor moslims.

Ja de KLM vliegt op Egypte. Mag ik er op wijzen dat de andere kant van de bestemming dus Nederland is?