zondag 9 oktober 2011

voor mijn trouwe preeklezers

Voor trouwe preeklezers hier mijn twee preken van deze week. De ene is over Israel dat een gouden kalf als afgod bouwde - de Egyptische stieregod Apis. Daar preekte ik vrijdagmorgen over, en vanavond wederom.

De andere preek is over Psalm 1. In wekelijkse diensten op de woensdagavond ga ik door het liedboek van de gelovigen - de Psalmen van David. De preek van Psalm 1 is van afgelopen woensdagavond.

1 opmerking:

gert zei

Hoi Jos,mooie prediking,mooie les ook.
De reden dat het volk uiteindelijk in de fout ging was dat Mozes hun middelaar te lang vertoefde in de tegenwoordigheid van God,(van hfd.19 tot 32 is hij weg)ze waren totaal het zicht op hem kwijt,ze wisten letterlijk niet wat er van hem geworden was.(ex.32:1)

Wij gristenen lopen hetzelfde risico en maken veelal dezelfde fout nu onze Middelaar al zolang "uit het oog is" verdwenen is.

Ook opvallend is dat het tijdperk/de bedeling van de wet met zoveel problemen,ellende begon,gelukkig leven we nu in het tijdperk van de genade,gelukkig kunnen wij God niet meer zodanig toornig maken dat Hij z'n plannen herziet.
Het hangt niet meer van ons handelen af of de zaak staat of valt.

Hoewel er zijn nu ook voorgangers die van alles verzinnen om het volk tevreden te stellen.