maandag 10 oktober 2011

Staatstelevisie in Egypte erkent stupiditeit

Heb je intussen ook de gruwelijk foto van twee gehalveerde Kopten gezien? Doodgereden door het Egyptische leger; Nee, ik laat ze hier niet zien. Te vreselijk. Gehalveerde Kopten door het geweld van het immorele Egyptische leger samen met de siccofanten bij de staatstelevisie en opjuinbare idioten die het leger gingen 'helpen' tegen de bloedgevaarlijke Kopten. Resultaat? 24 Kopten gedood, en een paar militairen lichtgewond.

Ik geloofde gisteren niets van wat de staatsTV berichtte over doden onder de militairen. Nu moesten ze het zelf erkennen. Ze zaten er helemaal naast. Er is gisteren niet 1 militair gedood bij de demonstratie van de Kopten. Wel zijn er 24 burgers gedood. 17 daarvan zijn vandaag begraven vanuit de Koptische Kathedraal.

Goed dat staatsTV zijn blunder erkende. En goed dat ze openlijk aantoonden dat ze ongeloofwaardig zijn. Hoe diep kan je zinken?

Het leger meldde gisteren via zijn woordvoerder OOK dat er doden waren gevallen aan de kant van het leger. Gaat het leger nu ook erkennen dat het ons allemaal heeft voorgelogen? Nee, dat gaat ze vast te ver.

Ik ben blij dat aan de kant van het leger geen doden zijn gevallen. Ook geen ernstig gewonden trouwens. De soldaat die op staatsTV mocht schreeuwen dat al die ongelovige Kopten de dood verdienen, heeft zich wel ernstig in de kaart laten kijken. De Kopten hebben gekregen waarom hij vroeg. Een kogelregen door het leger. Armed Personnel Carriers die Kopten doodreden.

Op staatsTV werd gisteravond de oproep gedaan aan de bewonders van Cairo om de straat op te gaan om het leger te beschermen tegen de Kopten. Inderdaad zijn veel mensen het leger gaan helpen tegen de Kopten. Waardoor nog meer Kopten om het leven kwamen.

Staatstelevisie, Egyptische strijdkrachten, en stelletje manipuleerbare idioten, jullie hebben de dood van 24 mensen op je geweten.

8 opmerkingen:

KCB zei

Ken je Rena Netjes? Die hoorde ik vandaag op de radio, maar niet zonder de "wijze" visie van Maurits Berger die via een andere lijn te horen was. Volgens haar was het duidelijk dat het leger en de Egyptische moslims twee handen op één buik zijn, tot nadeel van de christenen. Volgens Berger gaat het al jaren zo, en is er nu alleen wat meer publiciteit voor. Maar dit soort gebeurtenissen is toch geen schering en inslag geweest de afgelopen jaren, of wel soms?

Anoniem zei

Gert A zei,

Alles lijkt erop dat dit een complot is.
Men weet van de demonstratie, laat de boel door anderen escaleren om dan vervolgens een reden te hebben om gewelddadig tegen de Kopten op te treden en ze als zondebok gebruiken.

Ook Jos heeft wel eens geschreven dat de politie/leger veel harder optreed tegen kopten demonstraties dan bij "gewone" demonstraties.

Als het een complot is, dan is dat super slim van de overheid.
Iedereen krijgt op deze manier een hekel aan demonstrerende Kopten.

Als er geen demonstraties meer mogelijk zijn, valt daarmee een van de belangrijkste wapens tegen vernedering, de kopten uit handen.

gert zei

Hoi Jos,wanneer ga jij nou eindelijk eens erkennen dat heel die zg.arab lente stupide is?

Of moeten er nog meer Kopten gedood worden of vluchten uit Egypte?

Jos M. Strengholt zei

Gert, je bent van mening dat arabieren geen recht hebben om zich tegen hun diktators te verzetten en beter bestuur te eisen?

En dat je van me vraagt 'nou eindelijk eens te erkennen', waar slaat dat op? Alsof ik kritiekloos stond te juichen.

gert zei

Hoi Jos,in ieder geval zullen de Kopten nu spijt hebben als haren op hun hoofd dat ze niet beter naar hun patriarch hebben geluisterd om voorheen het vertrek van Moebarak te eisen.Volgens mij demonstreerde ze toen zij aan zij met de moslims.

Moeilijk hé trouwens om net als de patriarch toe te geven dat Moebarak zo bere slecht nog niet was.

Corruptie is verre weg verkieslijker dan om de paar dagen een kerk in de fik of tig doden.

Jos M. Strengholt zei

Bedankt voor je tip, Gert. Blij dat je ons hier in Egypte van advies kan dienen.

Anoniem zei

Gert A zei,

en we hebben nieuws,

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/2963602/2011/10/11/Vicepremier-Egypte-treedt-af-uit-protest-om-optreden-bij-rellen.dhtml

Anoniem zei

Weet iemand hoe de egyptische staatstelevisie heet.
heb namelijk alle arabische zenders tot mijn beschikking maar weet de egyptische benaming van de staats tv niet