zaterdag 22 oktober 2011

Lekker relaxte morgen

Wow wat een morgen. Eerst even snel het een-na-laatste stuk geschreven over de Onopgeefbaar Verbonden brochure. Zeldzaam diepgravend, als altijd. En dat om 8 uur in de morgen. Morgen hoop ik de lijdensweg voor mezelf en de lieve lezers te beeindigen.

Toen mijn auto verkocht en dat kostte me maar 90 minuten. Prachtig! Dat het zo snel ging was omdat ik in wezen de auto niet verkocht, maar een power of attorney (wat is dat in het Nederlands? In het arabisch heeft het tawkiel) aan de nieuwe eigenaar gaf. Die kan nu zonder mijn aanwezigheid regelen dat hij de auto namens mij aan zijn vrouw Heba Fawzi verkoopt. Handig!

Daarna een uurtje koffie gedronken met vriend Sherif Fouad - zijn vrouw is de koper van mijn auto. We hebben het over onze kerk gehad, en de strategische doelen die we hebben. We hebben afgesproken het hier vaken over te gaan hebben.

En daarna nog even de kapper. Mohamed knipte me, een falaah ('boer') uit Tanta. Maar knippen deed hij prima, en de massage van mijn hoofd erna was lekker. :-) De TV pal naast me met het islamitische middaggebed had wel wat uit gemogen, maar Allah, dit is een moslimland he?

3 opmerkingen:

Paul Miller zei

Dus je gaat nu fietsen? En ik wilde onlangs nog wel priester worden vanwege die geweldige secundaire arbeidsvoorwaarden.

O verhip, je verkoopt natuurlijk je oude auto. Dear me, dat je daar nog een koper voor kon vinden. :-)

Ik heb drie fietsen. Maar ja, woon dan ook in het Gooi hè. Wie het breed heeft, laat het breed hangen. Wel alle drie tweedehands natuurlijk en allemaal even krakkemikkig, maar toch.

Zo, nu dan nog even naar buiten. Fietsen in het Gooi. Kan niets leukers bedenken op het moment. :-(

Johan / Jominee zei

Volgens mij heet dat in het Nederlands gewoon een "volmacht".

Maar goed: hoe ziet je nieuwe auto er eigenlijk uit?

gert zei

Hoi Jos er zijn toch wel koptische kappers(geloofsgenoten)in Cairo die die eenvoudige coupe van jou kunnen knippen?

Of betaal je daar meer?