zaterdag 22 oktober 2011

Mijn wagenpark. Op Jominee's verzoek

@ Jominee (Twitternaam van Ds Johan van den Berg, bekend om zijn liefde voor De Weg, zeg maar) vroeg me hoe het met mijn wagenpark staat. Nu is dit van zoveel gewicht dat ik er maar een blogje aan wijd. Hier de twee auto's tesamen. De Renault Clio is vanaf vandaag niet meer van mij, en de Hyundai Verna zal nooit van mij worden maar is wel het paard van de kerk dat alleen ik mag berijden.

Aangezien ik een voertuig van de kerk kreeg, heb ik mijn eigen auto maar weggedaan. Net iets te duur en te overdreven om er 2 te hebben. En zo vaak rijd ik niet. Taxi's zijn bovendien goedkoop.

De Hyundai Verna staat te boek als sterker en duurder. Dat geloof ik wel. Ik ga vooruit van een 1.2 naar een 1.6 liter motor. En van 1:15 naar 1:10 aan benzinegebruikt vrees ik. En ik heb nog het nodige onderhoud aan mijn nieuwe auto te verrichten. Het paard was erg verwaarloosd, vrees ik.

6 opmerkingen:

Alex zei

hahaha, gezien de vorige gebruiker, verwacht ik nieuwe schokbrekers.
wat jou betreft, is er voldoende ruimte tussen stuur en stoel?

Paul Miller zei

Zoveel schoons, daar kan ik niet tegenop.
Was vandaag toevallig in een fietsenwinkel. In mijn herinnering zouden daar allemaal mooie fietsen staan. Nou, dat was dus niet zo. Lelijke mountain bike modellen en voor de rest hoofdzakelijk tweedehands.
Mijn zus fietste destijds geregeld met haar twee kinderen door Pnon-Phen (in stoeltjes)Ja, in Cambodja.. Ze schreef daar na terugkeer in Nederland een verhaaltje over en won een prijs; een spiksplinter nieuwe damesfiets, van Batavus meen ik.
- Kan iemand mij vertellen of je met een slag in je voorwiel eerder op de grond ligt als het glad is?
- En, weet iemand een type fiets met goede brede banden stel ik me voor (dichte kettingkast), waarmee dat vallen het beste voorkomen kan worden?
's Winters loop ik altijd van die nare deuken op en dat is zo vervelend...

Paul Miller zei

Negen spetterende videopresentaties om elke rabiate autojunk te bekeren.
Enjoy: http://www.rijwielhandelbout.nl/default.asp?pid=1

Johan / Jominee zei

Dank voor de uitgebreide reactie! Ik moet mijn bolide zelf bekostigen, al vergoedt de kerk wel mijn ambtshalve gereden kilometers.

Komt jouw Hyundai echt vanuit D ?

Jos M. Strengholt zei

neen, ik geloof niet dat deze ooit D gezien heeft. maar geeft status he?

Jos M. Strengholt zei

overigens merk ik dat de fotos de indruk wekken dat het om drie autos gaat. de auto op de middelste foto en die op de onderste is dezelfde auto. door flits zal de kleur wat zijn aangetast.