woensdag 19 oktober 2011

Kappen dus

Ik heb vanavond op staande voet besloten het dode paard van onze midweekse CandleLite diensten niet meer te trekken. Het is een mooie poging geweest, maar er was te weinig interesse. En ik hoef niet zo nodig hard te trekken.

Waarom was er weinig belangstelling? Misschien wel mede omdat we sinds vorige week naast de zondagse Egyptische vieringen met een Egyptische gezinsavond zijn begonnen op donderdagavond. Die was heel succesvol. Ik denk dat ik daarmee de kans van slagen van de CandleLites op woensdag om zeep geholpen. De paar lui die eerder wel op woensdag kwamen, lieten het nu ook afweten. Die komen morgen bij de Gezinsavond ongetwijfeld wel. Prima hoor.

Zo leren we van onze fouten. Of fouten, ik zie dit meer als experimenteren. Hoe zorg je dat een kersverse gemeenschap van 40+ volwassen Egyptische gelovigen met hun 15 kinderen, meer samen gaan doen en dat daar meer mensen bijgevoegd worden? Ik denk dat we met de meer ontspannen Gezinsavonden veel meer kans van slagen hebben. Mede omdat die op donderdagavond zijn - de eerste avond van het weekend. De Nederlandse vrijdagavond dus.

Ik hou jullie op de hoogte van ons wel en wee ;-) Zo kan je op de voet ons werk van gemeentestichting volgen. En al mijn domme beginnersfouten.

9 opmerkingen:

Nielz zei

Wat leuk om mee te lezen!

Jos M. Strengholt zei

graag gedaan. ik vind het ook leuk om gewoon eerlijk over ups en downs te schrijven. en wie heeft heeft een ander er wat aan!

gert zei

Hoi Jos je moet/hoeft het wiel eg niet opnieuw uit te vinden,ga gewoon aan de gang met de alpha cursus,na afloop van de avond bak je wat hamburgers,fricandellen en kroketten en succes is verzekerd.

Walter M. van der Wolf zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Walter M. van der Wolf zei

Ik vind je foto sterk. Trekken aan een dood paard... Maar je hebt het tot nu toe toch erg goed gedaan Jos!

Mijn complimenten.

Misschien is de volgorde eerst eten daarna en daarna onderwijs een betere combinatie Gert ha ha... Op een gevulde maag heb je namelijk altijd een geopend oor.

I.d.d. succes verzekerd... ;-)

Jos M. Strengholt zei

Ha Gert - in februari gaan we alpha cursus doen :-) de Egyptische directeur van Alpha komt naar onze zondagavonddienst, dus dat komt wel goed.

Jos M. Strengholt zei

Dank je Walter. Ach, met iets nieuws beginnen ga je aan een paar paarden trekken. De paarden die gaan lopen na hevig sjorren, daarmee ga je door. De paarden die al snel dood neervallen of die dood blijken te zijn, die begraven we. Dus ik zie het 'mislukken' van plan X of Y geheel in het teken van de grotere context. We proberen wat he?

Jouke-Thiemo Waleson zei

Stephanie zei dat het goed was, maar dat je het volgend jaar weer moet proberen ;)

Jos M. Strengholt zei

Ha JT - mooi van stephanie - waar heb ik dat eerder gehoord...