zondag 24 oktober 2010

De weg kwijt, niet naar een kerk, en preekje nodig?

Ach, als je niet naar een kerk gaat vandaag en je bent toch heilsbegerig omdat je de weg helemaal kwijt bent :-) dan kan je altijd lezen waar ik vandaag over preek.

Vergeeft u mij please dat het Engels is. Maar troost u, het zijn maar drie paginas. Een preek die 17 minuten zal duren.

Plezier!

PS Om te voorkomen dat de duizenden lezers die deze preek downloaden hem allemaal printen en dus halve oerwouden verknallen, mijn advies: niet printen.

10 opmerkingen:

Paul Miller zei

Welaan broeder, hoe kon je het raden. Vandaag ben ik niet naar de kerk geweest. In plaats daarvan film: Into the Wild gekeken. De hoofdpersoon was goed de weg kwijt. Na de film even flink gehuild, zoiets als bij Billy Graham vroeger. O ja, je preek moet ik nog lezen. Vanavond dan maar, is dat goed?!
By the way, gister was ik bij de Russisch Orthodoxen en een lezing bijgewoond van broeder Andrew Louth uit Oxford. Wordt vervolgd.

Anoniem zei

Over de weg kwijt gesproken, komt er nog een officiele reactie op dit blog over de nederlaag van Feyenoord vandaag :)

Unknown zei

Officiele reactie van beheerder van dit blog:

Feyenoord supporten is als een dikke wrat op je achterwerk hebben. Hoe pijnlijk het ook is, het blijft je achtervolgen.

Paul Miller zei

Zo, net je mooie preek gelezen. Een waar woord. Vanavond maar eens een leesschema gaan opzetten. Het is vaak moeilijk de discipline te vinden. Zoveel af- en verleidingen als er zijn (twitter bijvoorbeeld).
Maar goed, klein vraagje. Is dit nu een evangelisch-Anglikaanse preek?

Unknown zei

Nou of dit nu evangelisch-anglikaans was? Weet ik niet. Ik was niet onder de indruk van mezelf dat weet ik wel.

Ben zei

Mooi hoe je stelt dat een eerlijke negatieve reactie beter is dan geen reactie. Iets vergelijkbaars: onlangs een gesprek met een vriend die op straat mensen over Jezus had verteld. Een dame kwam met de vraag naar het waarom van lijden, vanwege eigen pijn en verdriet in haar hart. We kwamen tot de conclusie dat wij veel liever deze oprechte hartsvraag krijgen, ookal hebben we er geen antwoord op, dan iemand die een puur rationele strikvraag als valkuil probeert op te zetten.

Paul Miller zei

Maar je was dan ook heel moe... Hoezo niet 'onder de indruk'? Niet spitsvondig genoeg? Of vraag ik nu te veel van je?

Unknown zei

ik was vooral niet zo blij dat ik niet kon uitwerken hoe voor christenen het volgen van het Woord van God in de eerste plaats het volgen van Jezus Christus, het vleesgeworden Woord is. Het gaat niet om de letter van het boek, maar om Christus volgen. Hij definieert met zijn leven, sterven en opstanding hoe we het geschreven woord moeten interpreteren.

gert zei

Hoi Jos de Bijbel zegt strooi je brood uit over het water,niet teveel op het effect letten.

Jaren gelee ging ik net als een jehova getuigen alleen van deur tot deur in Goes.Ik belde aan bij een mevr.ze was net haar haren aan het wassen,ongelegener kun je natuurlijk niet komen,maar ze vroeg me te wachten.Ze was in behoorlijke geestelijke nood.Ik ben nooit te weten gekomen wat voor effect het gesprek en gebed hebben gehad.
Kort geleden vertelde m'n zoon,over een vrouw die hij verpleegde op de ic die hem gevraagd had,"is jou vader dominee?" het bleek dezelfde vrouw te zijn die met haar sop haren aan de voordeur kwam.Het hele gebeuren bleek op haar een behoorlijke goede impact te hebben gehad.

By the way,je preek is wel erg kort,17 minuutjes,hoewel Spurgeon zei, je kunt je gehoor beter hongerig dan overvoerd naar huis laten gaan.

Paul Miller zei

Ben vanochtend naarstig begonnen met 1 Petrus. Lezen in NBV bevreemdt mij een beetje. Als aanvulling lees ik van Philip Greenslede een kleine devotional over 1 Peter (CWR- uit Oxford natuurlijk).