dinsdag 12 oktober 2010

Het Vaticaan en de markt voor schoenen in Afrika

Twee schoenverkopers werden door schoenenreus Scapino naar Afrika gestuurd om te onderzoeken of daar een goede markt is voor de keten. Toen de verkopers terugkwamen bij hun hoofdkantoor zei de een: “Het is hopeloos. Niemand daar loopt op schoenen.” De ander zei: “Er is enorm potentieel. Wat een markt! Niemand loopt daar op schoenen.” Ik moest daaraan denken toen ik het bericht zag dat de Roomse Kerk aan een her-evangelisatie van Europa wil beginnen.

Vandaag begint het Vaticaan aan zijn tegenoffensief tegen secularisatie en ontkerkelijking in de Westerse wereld. Een nieuwe Pontificale Raad voor de Promotie van Nieuwe Evangelisatie is vandaag op een persconferentie in Rome ‘onthuld’.

Aartsbisschop Rino Fisichella (foto) is de voorzitter van de Raad. Hij presenteerde een brief van Paus Benedictus XVI die het initiatief voor deze hernieuwde evangelisatie van de Westerse wereld nam. De Raad zal met plaatselijke bisschoppen werken om zendingsinitiatieven te nemen, en daarbij zal van de media gebruikt gemaakt worden om de Catechismus van de Kerk te onderwijzen. Het christelijk geloof moet weer verkondigd.

Wat zal dit voor Nederland betekenen? Gaan de bisschoppen met deze Raad samenwerken om het Katholieke geloof via allerlei media veel meer onder de vaderlandse aandacht te brengen? Kan aartsbisschop Fisichella snel in Nederland beginnen svp? Voordeel in Nederland is natuurlijk dat de Kerk zo diep lijkt te zijn gezonken – met nog maar 650 priesters – dat er veel terrein te winnen is. Laten we optimist zijn in Nederland. Bijna niemand loopt op schoenen.

1 opmerking:

xlpharmacy zei

Ik aanbid wat je hier hebt. Maak je het leuke en u nog steeds te houden slim. Dit is echt een geweldige blog bedankt voor het delen van
Het is echt goed, ik heb de reactie van veel mensen die studeren over het leuk vindt, wil ik meer over te lezen