vrijdag 8 oktober 2010

Egypte voorzitter van UNHCR. Cynisch word je van zoiets

Egypte levert vanaf heden de voorzitter van UNHCR, het Hoge Commissariaat voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties. Het uitvoerend comité van UNHCR heeft daarvoor gekozen. Gelukkig duurt dit maar een jaar, want wat is dit voor farce? Human Rights Watch heeft Egypte vandaag opgeroepen om zijn vluchtelingen beter te behandelen.

Sinds juli 2007 heeft Egypte bijvoorbeeld 85 Afrikaanse vluchtelingen doodgeschoten die via de Sinai naar Israel wilden vluchten. Het aantal doden dat maandelijks valt, neemt toe. UNHCR krijgt bovendien in Egypte vaak geen toegang tot gevangen Afrikanen die zich beroepen op bescherming van UNHCR. Egypte heeft tot nu toe elke beschuldiging van wangedrag afgewezen. Het zou die 85 vluchtelingen alleen hebben gedood omdat ze niet luisterden naar de waarschuwing om niet weg te rennen. Raden aan welke kant van hun lichaam de kogel erin ging?

1 opmerking:

Likoed Nederland zei

Dank voor dit bericht.

De mensenrechtenraad van de VN wordt ook al gedomineerd door (moslim) dictaturen en is daardoor bepaald niet objectief:

Uit het nieuws van twee weken geleden:
"Landen die zelf de mensenrechten schenden, zorgen er doelbewust voor dat de VN Mensenrechtenraad in Genève niet effectief kan zijn. De minister vindt ook dat Israël disproportionele aandacht krijgt binnen de raad, waardoor de situatie in andere landen onderbelicht blijft. Lidstaten van de Mensenrechtenraad tasten de middelen aan die de VN hebben om mensenrechten te beschermen.' schrijft minister Verhagen aan de Tweede Kamer.

De meerderheid van de 47 lidstaten is niet vrij, of slechts gedeeltelijk vrij. De internationale NGO Freedom House is het grotendeels met Verhagen eens. Volgens Freedom House dekt de raad sommige ernstige mensenrechtenschendingen zelfs toe."

En nu gebeurt dit weer. De VN is inderdaad zeer hard aan hervorming toe, zoals premier Balkenende vorige week in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering ook zei.