dinsdag 12 oktober 2010

Israëls schaamteloze eis aan de Palestijnen

Israëls premier, Binyamin Natanyahu, eist van de Palestijnen dat ze Israëls bestaansrecht als Joodse staat erkennen; alleen dat kan leiden tot een (voorlopige) bouwstop in de nederzettingen. Ziedend zou je toch worden als je Palestijn bent? Geen wonder dat ze het van de hand hebben gewezen en geen enkele waarde hechten aan Israëls praatjes dat het vrede wil. In 1993 heeft de PLO Israël officieel erkend in een briefwisseling in verband met de Oslo-akkoorden. Er is dus helemaal geen twijfel aan dat de officiële leiders van de Palestijnen Israëls bestaansrecht erkennen.

Maar nu heeft Israël zondag een wet aangenomen die zegt dat nieuwe burgers van Israël, die staat moeten erkennen als Joodse staat. Een land met een bepaalde religie dus. Daarmee zijn alle 150.000 christenen en nog veel meer moslims in dat land dus juridisch tweederangs burgers. Ook veel Joden hebben fel tegen deze wet gedemonstreerd - omdat ze het een ernstige vorm van racisme vinden.

Egypte, waar ik woon, zegt in zijn grondwet dat het een Islamitische staat is. Daardoor zijn alle christenen, Joden, en atheïsten hier automatische tweederangs burgers. Israël heeft nu dus een even discriminerende bepaling aangenomen.

Dat was zondag. En hups, maandag moet de Palestijnse Autoriteit die verder niks met de interne aangelegenheden van Israël te maken heeft, instemmen met dat Joodse karakter van de staat Israël. En dus ook met het idee dat de Palestijnen in Israël tweederangs burgers zijn.

Wanneer gaat Israël van Nederland eisen dat het instemt met het Joodse karakter van de staat? En mag de Verenigde Staten nu alleen nog militaire hulp aan Israël geven als het eerst instemt met het Joodse karakter van Israël? Gaat Israel dan instemmen met het islamitische karakter van de Palestijnse staat?

Zoals we gewend zijn, de regering van Israël wil een stok in de spaken van besprekingen voor vrede gooien. Het stelt belachelijke voorwaarden. Ja, niet eens voor vredesbesprekingen, maar alleen om een bouwstop van de nederzettingen gedaan te krijgen. Alsof die bouw van de nederzettingen niet gewoon illegaal is. Schandelijk. En het eigenaardige, de Palestijnen zullen weer de zwarte piet toegeschoven krijgen. Want wat denkt de gemiddelde Hollander? Die denkt: Zie je wel, de Palestijnen willen Israël niet erkennen.

Laten we in Nederland voorstellen dat we in onze grondwet opnemen dat Nederland een christelijke natie is. Zien hoe dat valt bij onze minderheden. En dan gaan we van onze buurlanden eisen dat voor we weer serieus met ze omgaan, ze eerst moeten erkennen dat Nederland een christelijk land is.

17 opmerkingen:

gert zei

Jammer Jos dat je weer tav Israel een loopje neemt met de feiten.

JasserA schreef op 9sept.1993 met z'n bibberhand een zg.erkenningsbrief aan Rabin,waarin hij toezegde de staat Israel te erkennen.Op 24april 1994 echter verwierp de nationale vergadering van de pals dit plan.

Dus deze schandelijke leugen,ik bedoel dat de pals het bestaansrecht van Israel/Joodse staat zouden erkennen regeert bij vele zg kenners van de geschiedenis.

Dus wie willen er beslist geen vrede.....juist!

Unknown zei

Dan zou ik maar zien wat een opinieartikel in de Jerusalem Post vandaag zegt:

http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=188091

De Palestijnen praten met Israel, ze zitten aan tafel met Israel om over een twee-staten oplossing te praten,

wat moeten Palestijnen nog meer doen? Ophouden te bestaan, Gert?

Dat Arafat wat bibberde en dat jij daar mee spot is niet zo aardig voor alle Nederlanders die Parkinson hebben.

gert zei

De pals zien deze zg.vredesbesprekingen als nuttig voor het hier en nu.

In hun "verborgen agenda"gaat het echter om heel palestina.Waarom?
Omdat de islam de Joodse mens nu eenmaal verwerpt.

Unknown zei

ja Gert. En de Joodse mens omhelst de Palestijn van harte. En de Joodse mens wil natuurlijk niet de hele westbank aan Israel toevoegen.

Doe niet zo racistisch zeg.

Anoniem zei

Wat een misselijke manier heb jij Gert als je het over de Palestijnen hebt. Alsof dat geen mensen zijn. Wat ben jij voor christen of jood.

Corrie

Cornelis zei

Ik vraag me af of met 'joodse staat' bedoeld wordt: 'staat gebaseerd op de Joodse godsdienst'? Of: 'staat met het jodendom als de staatsgodsdienst?' Of: 'staat met een joodse meerderheid'? Slechts een kwart van de Israelische bevolking is Joods godsdienstig. Verder zie ik niet in waarom een 'Joodse staat' christenen en moslims zou maken tot tweederangs burgers.

Unknown zei

Nou eh... als Israel officieel een Joodse staat is, dan wil dat toch zeggen dat niet-Joden er wezenlijk niet horen?

gert zei

Wat een misplaatste verontwaardiging huist er in jou Corrie.

Ik weerleg enkel de opvatting van Jos als zouden de pals Israel allang hebben erkend.En ik ontmasker de echte bedoelingen van de meerderheid der palestijnen dat schijnvrede niet hun doel is maar de vernietiging van de Joden.

Google maar eens op enquette onder de pals tav hun bedoelingen met de inwoners van Israel.

Als je ergens misselijk van zou worden is het over de recente uitslag van deze enquette.

Laat in ieder geval de leugen verder bij jullie regeren.

gert zei

Hoi Corrie ter verduidelijking google de woorden; "palestijnen blijven streven naar Israels vernietiging zelfs na vredesakkoord".
Ga je diep schamen Corrie!



http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1125-peiling-palestijnen-blijven-streven-naar-israels-vernietiging-zelfs-na-vredesakkoord

Cornelis zei

De VN hebben de Joden al in 1947 de mogelijkheid van een Joodse Staat geboden.
Artikel over 'Joode staat' op http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/een-bouwstop-tegen-bestaanserkenning-een-eerlijke-ruil/

gert zei

Hoi Jos,jammer voor jou,maar zelfs Obama is het niet met je eens.
Ze,de Amerikanen onderschrijven volkomen dat Israel een Joodse staat is.

Wie het wel weer wel met je eens zijn?.....de pals.Over schaamteloos gesproken.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3968575,00.html

Unknown zei

Ja hehe - natuurlijk was Israel altijd al een Joodse staat. Vertel me wat nieuws ;-)

Waarom is Israel het dan sinds afgelopen zondag gaan eisen van nieuwkomers dat ze moeten INSTEMMEN met Israel als Joodse staat? Wat is er veranderd?

De Palestijnen onderhandelen al jaren met Israel als JOODSE staat. Hehe. Niks nieuws. Maar hoe enorm wil Israel de Palestijnen vernederen? waarom moeten de Palestijnen nu weer iets 'erkennen'? Moeten ze elke keer opnieuw braaf pootjes geven om te krijgen waar ze volkenrechtelijk gewoon RECHT op hebben?

Israel weet precies hoe ze de Palestijnen kunnen vernederen. Elke keer doen ze het opnieuw, om als de Palestijnen vervolgens voorspelbaar boos reageren, te kunnen zeggen: 'Zie je wel, de Palestijnen willen geen vrede'.

Anoniem zei

Ik schaam me in het geheel niet Gert. Ik neem geen woord terug van wat ik geschreven heb.
Wie een loopje neemt met de feiten ben je zelf wel. Ik heb meer vertrouwen in de weblogs en sites die ik bezoek en de boeken en tijdschriften die ik lees over de situatie in Israel en Palestina. Bovendien ben ik er zelf geweest vorig jaar. En Obama heeft niets te vertellen. Op de weblog van Anja Meulenbelt staan op het ogenblik goede artikelen over de machtige Israel-lobby in Amerika.
En Palestijnen schrijf je met een hoofdletter! Het zijn mensen van vlees en bloed en gevoel. Als ik zo behandeld zou worden als de Palestijnen door Israel zou ik degene die mij dat aan zou doen ook naar de andere kant van de wereld wensen. Dat de Palestijnen daar totaal niet in staat zijn ontgaat je blijkbaar geheel

Corrie

gert zei

Hoi anoniem,opmerkelijk dat je aangeeft een fan te zijn van anja m,vreemd dat je dat verwerpelijke feit niet in de anonimiteit houd.
Bewust schrijf ik de naam van landen lieden en zaken waar ik weinig of geen respect voor heb met een heel kleine letter.

Trouwens het palestijnse volk bestaat helemaal niet het is een samenraapsel van arabs die uitblinken in het haten van Joden/Gods volk.

Anoniem zei

haha die Gert, nee Israel is een land wat niet uit een samengeraapt groepje mensen bestaat uit alle hoeken van de wereld behalve van de plek die ze nu opeisen.

Anoniem zei

Gert, Waarom zou ik verzwijgen dat ik een fan ben van ANJA MEULENBELT. Net als van Stan van Houcke, Sonja en Maarten Jan Heijmans. Ik schaam me daar niks voor. Zij weten tenminste waar ze over praten. Zij komen met feiten. Anja's nieuwste boek "Oorlog als er vrede dreigt" is heel goed gedocumenteerd. Maar ik had van jou ook niks anders verwacht. Alles en iedereen wat maar enig kritiek heeft op wat Israel doet wordt afgekraakt. Dat doet mij helemaal niks. Het laat alleen maar zien hoe kortzichtig jij bent. Lees Romeinen 2 eens.

CORRIE

Likoed Nederland zei

Het is logisch dat als de Palestijnen voorwaarden vooraf gaat stellen dat Israel dat ook doet.

Laat Abbas eens stoppen met traineren en eindelijk naar de onderhandelingstafel komen. Door zijn getraineer zijn al twee jaar verloren gegaan.

Woningen bouwen is trouwens niet verboden volgens de Oslo-akkoorden.
Wat wel verboden is volgens de Oslo-akkoorden, is de Jodenhaat en terroristenverering, bijvoorbeeld op de Palestijnse televisie. Die gaat echter gewoon door.

Maar als Abbas tijdens een bouwstop had willen onderhandelen, had hij tien maanden geleden - toen de vrijwillige tijdelijke bouwstop begon - naar de onderhandelingstafel moeten komen.

Maar hij traineerde tot het laatste moment. Duidelijk kwade opzet.